Ако за пореден ден се събуждате с усещането, че днес

...
Ако за пореден ден се събуждате с усещането, че днес
Коментари Харесай

За да бъдем успешни на работа трябва да сложим тези продукти в кутията си за обяд!

Ако за следващ ден се събуждате с чувството, че през днешния ден ще бъде тежко на работа, не сте сами.

Според скорошно проучване, 13.5 милиона британци се усещат несполучливи, а 1/3 от тях споделят, че имат вяра, че в никакъв случай няма да реализират триумф, което ги потиска, стресира и прави нещастни. А ключът към триумфа и удовлетвореността на работното място, може би се крие в кутията ни за обяд.

Допаминът, открит в банани, фъстъци и зелен чай, е натурален детайл, който ни оказва помощ да се концентрираме и да се усещаме по-щастливи, което води и до по-висок триумф на работното място, тъй като се усещаме по-продуктивни и пълноценни... А положителната вест за феновете на сладко и кафе е, че допаминът се съдържа и в шоколада, и в кафето.

Клиничният психолог, Dr Alex Fowke, споделя, че допаминът е натурален невротрансмитер, който покачва мотивацията и продуктивността ни, които от своя страна водят до нараснало чувство за триумф. Допаминът може да направи човек по-устремен, фокусиран и благополучен. Той има своята роля и в това какъв брой време съумяваме да задържим вниманието си над една задача, както и ни позолява да изпитваме наслаждение.

А това, с елементарни думи значи, че самото чувство за триумф, може да ни направи сполучливи. Ниските равнища на допамин се свързват с отмалялост, разфокусираност, липса на мотивация и промени в настроението, инсомния.

И още нещо интерсно, когато става дума за триумф. Проучване, извършено от YouGov открива, че възможностите за реализиране на триумф понижават с напредването на възрастта и разбиранията за това какво е триумф в обществото. Хората над 55 години считат, че възрастта ще ги попречва да реализират стремежи триумф, до момента в който за тези сред 25 и 34, тя към момента не е пречка. Почти 1/3 от участвалите в проучването споделят, че биха желали обществото да не приема триумфа като толкоз значим детайл за благополучен живот. Почти 2ма от 5 споделят, че им се желае триумф да се реализира по-лесно, а съвсем същия брой хора, признават, че в случай че има магично хапче за триумф, биха го взели.

Случвало ли ви се е да осъзнавате, че въпреки всичко да е наред на работното място, въпреки че постигате резултати и всички са удовлетворени от вас, въпреки всичко вътрешно се чувствате несполучливи и потиснати? Не сте сами, това се среща у повече хора, в сравнение с можем да си представим. Според Проучване на LinkedIn, такова е ситуацията при ¼ от британците, които се считат за несполучливи, а лондончани даже не имат вяра, че биха постигнали триумф.

И защото считаме, че хората би трябвало да дадат на себе си най-хубавия късмет за постигането на триумф, без значение по какъв начин го дефинират те за себе си, даваме ви предложение по какъв начин да си набавите сила и позитивизъм, нужни за един страховит, деятелен и сполучлив ден.

Сложете в кутията си за обяд някои от следните неща: бадеми, авокадо, банани, телешко, пилешко, шоколад, кафе, яйца, зелен чай, мляко, любеница, кисело мляко, ябълки, фасул, зелени растения, овесени ядки, зехтин, розмарин, соеви артикули, пълнозърнести храни, слънчогледови и тиквени семки.

Комбинирайте съгласно усета си, дайте си една седмица, в която да се храните с подобаващите за положително въодушевление артикули, спортувайте, бъдете положителни и удовлетворени от дребните победи в деня, и не пропускайте да споделите с нас резултатите.

Тази тематика, както и още доста забавни такива можете да гледате в " По стъпките на хубостта " с Надя Павлова, всеки петък в 11 часа, единствено по WnessTV.

Повече по тематиката, както и още любопитни тематики на wnesstv.com, както и във фейсбук страницата на WnessTv

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР