Ако за нашите баби и дядовци грамофонът е бил технологичният

...
Ако за нашите баби и дядовци грамофонът е бил технологичният
Коментари Харесай

Добавената реалност, която превръща уроците в игра, а учител и ученик - в екип

Ако за нашите баби и дядовци грамофонът е бил софтуерният връх, а за нашите родители - магнетофонът и касетофонът, то нашите деца не помнят света без интернет. Съответно и без устройствата, които разкриват пред тях огромна част от него. Лаптопът, смарт телефонът и таблетът за тях са естественият метод да задоволят любознанието си, да откриват и научават нови неща. И до момента в който у дома множеството от тях могат да го вършат свободно, то за жалост в доста от учебните заведения потреблението на актуалните технологии, като част от образователния развой, към момента не се употребява в цялостния му потенциал.

Въпреки това към този момент има " бели лястовици " - учебни заведения и учители, които са разбрали, че новото време изисква нови подходи. Които са трансформирали познатия метод на преподаване и са намерили нов способ да подтикват децата и да заинтригуват техния разум - мобилното приложение Smart Classroom AR, създадено от Samsung България.

Нора Христова е старши преподавател по биология в СУ " Георги Бенковски " в Пазарджик. От 15 години тя предава познания на стотици деца от 5. до 12. клас, а през последната година в уроците си интензивно употребява Smart Classroom AR, с цел да трансформира образователния материал в забавна игра, която подтиква децата сами да разкриват информацията, заложена в урока. Пред Dir.bg Нора Христова описа за провокациите, преимуществата и смяната.

Предизвикателствата в класната стая в днешно време към този момент са доста, едно от тях за учителите е да запазят интереса на учениците. Помага ли ви приложението, създадено от Samsung - Smart Classroom AR?

Да. С него може да се разнообразят образователните часове. Така се предизвика интереса на учениците и се покачва тяхната мотивация. Приложението ясно демонстрира на децата, че новите технологии могат да се употребяват освен за развлечение, само че и за учене, или с други думи казано, че ученето може да не е досадно обвързване, само че да бъде и занимателно. Чрез Smart Classroom AR сполучливо се затвърждава предадения материал по тематиката, освен това децата може да се съревновават между тях, а това ги кара да стремят да стават все по- положителни, стимулира ги да научават повече нови неща. Приложението на Samsung ми дава достъп до цифрова среда на образование, което несъмнено прави часовете по-интересни за учениците.

 Чрез Smart Classroom AR сполучливо се затвърждава предадения материал
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР