Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната

...
Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната
Коментари Харесай

7 грешки на работното място, които често допускаме

Ако вярвате, че връзката с сътрудниците ви не е най-важната част от вашата кариера, тогава грешите. Изследванията демонстрират, че в случай че имате другарски връзки с сътрудниците си, продуктивността ви се усилва доста. Но за жалост, когато стартираме да работим на ново място, позволяваме неточности, които даже не виждаме. И с цел да не ги допускате, ви предлагаме да разгледате най-често срещаните.

Надяваме се това да ви помогне и да изградите другарски връзки с сътрудниците си.

1. Не помните имена

Известен оратор и създател на " Как да печелиш другари и да влияеш на хората ", Дейл Карнеги, предлага да се обръщате към хората по имена от момента, в който ги срещнете, тъй като по този метод ще запомните името и ще покажете почитание към другия.

2. Не носите вкусна храна

Когато имате посетители у дома им оферирате храна, нали? А за какво да не вършиме това и на работното място? Ако желаете да извършите положително усещане и да спечелите благосклонностите на сътрудниците си, занесете нещо вкусно на работа, с което да почерпите всички. Не е нужно да прекарвате през целия ден в кухнята, можете просто да купите бисквити и да ги споделите с всички. Това може да се трансформира в традиция, която всички да съблюдават.

3. Притеснявате се да добавите сътрудниците си в обществените мрежи

Ако желаете да научите повече за компанията, в която работите и да станете другари с сътрудниците си, би трябвало да научите повече за техните ползи и достижения. Първо, това ще ви помогне да намерите нещо, за което да говорите, и второ, ще научите какво да не говорите. Най-важното е да не разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не желаете да ви помислят за клеветник, нали?

4. Опитвате да споделяте прекомерно доста

Разбира се, би било ужасно, в случай че всички ви харесват още от началото, само че в случай че сте прекомерно упорити в връзката, ще отблъснете хората. Първо започнете да поддържате връзка с хората, които са най-близо до вас. Освен това би трябвало да намерите подобаващия метод за връзка с всеки от тях, защото хората са разнообразни и някои обичат да приказват доста, до момента в който други са по-малко отзивчиви. Също по този начин не споделяйте прекалено много персонална информация и не задавайте прекомерно персонални въпроси.

5. Не вършиме похвали
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР