Ако все още не сте разбрали какво е Apple Arcade,

...
Ако все още не сте разбрали какво е Apple Arcade,
Коментари Харесай

8 от най-добрите игри в Apple Arcade

Ако към момента не сте разбрали какво е Apple Arcade, дано напомним, че става въпрос за абонаментна услуга, която разрешава да играете всенарастващ азбучник от извънредни игри на iPad, iPhone, Mac и Apple TV при месечна такса от 10 лв.. Когато услугата стана налична на 19-ти септември в Apple Arcade имаше тъкмо 71 игри, само че всеки петък Apple прибавят няколко нови заглавия и към днешна дата са 89. Голяма част от каталога са игри, които са или ще бъдат част от Steam, Epic Store, PSN и Xbox Live Arcade; друга част са извънредни за Apple екосистемата, само че на този стадий наподобява, че нито едно от тези заглавия няма да забележим скоро на Android. Дали си костват игрите и оправдана ли е таксата от 10 лв. месечно? Абсолютно! Всяка една от тези близо 100 игри може да коства толкоз в App Store. А най-хубавото? Ами, разполагате с един безвъзмезден месец да свалите и играете каквото пожелаете от каталога и сами да прецените дали си коства. Но от кое място да започнете? Представяме ви най-малко 8 от игрите, които би трябвало да тествате...

Pilgrims ( Amanita Design )
Разработена от чехите Amanita Design, които чудесно познаваме поради Machinarium, трилогията Samorost, Botanicula и Chuchel, Pilgrims е новата им игра, която би трябвало да видите. Това е адвенчър игра, направена да се преиграва, която разрешава и насърчава откриването на голям брой направления и достигането на разнообразни краища на едно малко премеждие. По пътя си ще експериментирате с разнообразни предмети и говорите с шантави другари, които ще откривате по пътя.



Първото довеждане докрай на Pilgrims ще е задоволително елементарно, в случай че подхождате неотклонно. Отключването на по-нелепите моменти изисква вида изпробване, което старите авантюристичен игри изискваха, постигайки отличен баланс сред предизвикателни пъзели и остроумен разговор.
Pilgrims си коства да се изиграе няколко пъти и всякога ще срещате страховит комизъм, автентичен образен жанр и превъзходна музика.

What the Golf ( Triband )
What the Golf е освен една от най-забавните голф игри, само че и една от най-оригиналните, които ще видите в Apple Arcade. Всъщност, What the Golf умерено може да се каже, че е за всички тези, които не са привлечени от този вид спорт. След изиграването на няколко бързи дупки, ще разберете, че единственото общо с голфа е изстрелването... и дупката.



Оттам насетне следва изстрелване на героя в дупката, на стика или на диван, крава, борче и какво ли още не. Всяко равнище е направено с голяма доза комизъм и в даден миг ще изигравате равнище след равнище, единствено и единствено да видите какъв брой по-извратено занимателно може да стане. А в това, играта е в действителност добра!

Mini Motorways (Dinosaur Polo Club)
Студиото зад минималистичния симулатор-пъзел Mini Metro (който беше сполучливо финансиран посредством Kickstarter акция през 2015-та година и направи мини-фурор както в Steam, по този начин и в App Store) направи най-логичното нещо и за новата си игра ни придвижва в свят на пътища, коли и автомагистрали. До огромна степен MiniMotorways придвижва концепцията на Mini Metro, където къщи би трябвало да бъдат свързвани с офис здания, посредством построяването на пътна мрежа.



От скрийншотите и клиповете, наподобява комплицирано и безредно, само че още в първите минути на играта, ще се влюбите както в минималистичния й жанр, по този начин и в метода, по който изграждате цялата система.
Имайте поради, че играта е извънредно зарибяваща и може да изсмуче душата ви. Предупредени сте!

Assemble With Care (UsTwo Games)
Това е най-новата игра от основателите на Monument Valley, която е много друга от преждеспоменатия им шлагер. Assemble With Care е къса игра със обикновен разказ и дребни джаджи, които ще ремонтирате – от сантиментални фамилни наследства до счупени ретро системи за видеоигри. Поправянето на всеки обект съставлява тримерен пъзел, на който можете да замените изгорели платки, да употребявате лепило, с цел да слепите части и така нататък



Но същинската кукичка е прочувствена и се крие в това, което всеки предмет значи за героя, на който принадлежи. Assemble With Care не е толкоз за поправянето на неодушевени предмети, що се касае за поправянето на счупени взаимоотношения. А късата й дълготрайност (под 2 часа) в действителност, е изпълнена от трогателни моменти, добре озвучен разговор, прочувствени истории и несъмнено, много забавни джаджи за коригиране.

Sayonara Wild Hearts (Simogo)
Sayonara Wild Hearts е дива и стилна музикална-екшън игра с млада жена за воин, която би трябвало да събере разрушеното си сърце. Звучи мааалко холивудско, само че е артикул на шведите от Simogo (Beat Sneak Bandit, Year Walk, Device 6, The Sailor " s Dream, SPL-T) и продуцирана от Annapurna Interactive (Telling Lies, Outer Wilds, Gorogoa), тъй че, няма по какъв начин да не се тества. И ще останете очаровани. За да извърши задачата си, девойката ще си постави маска и ще се вози из град на мотоциклета си, като събира фрагменти от сърцето си. Ще видите и много бойни подиуми, при които би трябвало да отклонявате противниковите офанзиви с ритъма на песента и потока на сцената, което дава на всяка задача несъмнено чувство, визия и прочувствен заряд, които отличават играта от нещата, с които сте привикнали в множеството други заглавия.



Sayonara Wild Hearts е изпълнена с тонове сексапил, жанр и страхотна музика, които ще ви накарат с напрежение да очаквате финала и развръзката на сюжета.

Chu-Chu Rocket Universe! (Sega)
Тази година истинският Chu Chu Rocket чества двадесетгодишнина. За пръв път появил се на Sega Dreamcast, това беше шантава пъзел празненство игра, където трябваше да напътстваш група от ChuChu създания до достигането на крайната им цел. Играта генерира фетиш от почитатели след излизането си, само че по този начин и не получава продължение, макар мини-игрите инспирирани от Chu Chu Rocket, които след това се срещат в Sega Superstars (2004) и Sega Superstars Tennis (2008), а ChuChu героите са играеми персонажи в Sonic & Sega All-Stars Racing (2010).



Е, Chu Chu Rocket Universe! е продължението, което толкоз години чакахме. В новата игра ChuChu симпатягите разкриват космоса с техния галактически транспортен съд и посещават светове с неповторими равнища. И сходно на оригинала, ще би трябвало да превеждате ChuChu-тата през доста и разнообразни тествания до крайната цел. Само че, както можете да очаквате, Universe показва нов вид предизвикателство под формата на триизмерни равнища. Резултата е повече от добър, с помощта на забавния левъл дизайн, образния жанр и неподправения комизъм, който носят дребните симпатяги.

Don " t Bug Me! (Frosty Pop)
В доста връзки Don " t Bug Me! е tower defence игра, която на моменти се показва за екшън от първо лице. Влизате в ролята на марсианец, който по всякакъв начин се пробва да отблъсне настъпление на извънземни благодарение на суперкомпютър (ей по този начин, с цел да става диалог) и строене на защитни установки (автоматизирани лазери, самонасочващи се ракети, експлоадиращи бариери и впрочем арсенал).



А понякога, можете да се пренасочвате и в първо лице (на дадена установка), с цел да отблъсквате врага. Играта е изненадващо свежа за целия tower defence род и много предизвикателна в по-късните си стадии. Интересно ще е да забележим по какъв начин ще се развие за в бъдеще, било то посредством ъпдейти или непосредствено продължение.

Grindstone (Capybara Games Inc.)
Около Capybara Games се подвигна много звук преди известно време поради превъзходният им екшън адвенчър Superbrothers: Sword & Sworcery EP. Grindstone е идната им игра и е в нетипично за студиото амплоа. Става въпрос за нов прочит на Bejeweled/Candy Crush формулата. Като под " нов прочит " разбирайте, че Grindstone е надалеч по-интересна, занимателна и дръзка, по отношение на безбройните клонинги появили се през годините.



О, и защото е Apple Arcade заглавие, бъдете спокойни, няма да видите по този начин омразните таймери, луутбоксове, реклами и впрочем. Grindstone очарова с визия, с неповторим жанр, тъничък комизъм и геймплей, който е доста елементарно да се подхване, само че е извънредно трудо да се остави. Дори да не сте фенове на жанра, приканваме ви да изпробвате тази игра.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР