Ако все още не сте изхвърлили живия смърч, не бързайте

...
Ако все още не сте изхвърлили живия смърч, не бързайте
Коментари Харесай

6 идеи как да използвате игличките от коледното дърво

Ако към момента не сте изхвърлили живия смърч, не бързайте да го вършиме. Има доста способи за потребление на боровите иглички – за здраве, хубост, за дома и градината. И за това не е нужно да чакате до май!

Погрижете се за вашите култивиран растения

Покрийте с игли земята в корените на тези растения, които избират кисела почва - да вземем за пример азалии, рододендрони или къпини. Такъв мулч (одеяло) ще служи както като отбрана от изсушаване, по този начин и като тор.

Пазете облеклата от молци

Зашийте дребни торбички от марля или плат и ги напълнете с пресни борови иглички. Закачете ги в дрешника си или ги подредете по рафтовете с облекла. Това е освен естествено саше, само че и мощен талисман за облекла.

Бъдете сигурни: молци няма да се появят тук - насекомите просто не могат да понасят етеричните масла от иглолистни дървета.

Не се отчайвайте от обстоятелството, че иглите към този момент не миришат толкоз мощно, както в първите дни след засаждането на дървото. Инструментът ще " работи " още няколко месеца.

Направете бисквитки с мирис на бор

Ще имаш потребност:

·         0,25-0,5 чаши пресни игли - елементарен или канадски смърч, ела или бор;

·         1 чаша меко несолено масло;

·         0,5 кристална захар;

·         2 ч. л. портокалова кора;

·         Шипка сол;

·         2 чаши брашно.
4 трика, с които елхата ще остане свежа по-дълго
Живите дървета, купени на базара за коледни елхи, могат бързо да изсъхнат на топло и да изгубят игличките си. Има няколко правила, коит...
Прочети повече
Смелете иглите с кухненски робот или блендер - заради огромното количество етерични масла - сместа ще се окаже мокра и лепкава. Отстранете задачите игли и люспи от него.

В дълбока купа смесете получената примес от игли, олио, захар, портокалова кора и сол. Постепенно добавяйки брашно, замесете меко и безпрепятствено тесто. Разделете го на две елементи. От всяка оформете " наденица " с диаметър към 5 см. Увийте тестото в пергаментова хартия и сложете във фризера за 15 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете замразената " наденица " на порции с широчина до 0,6 см. Сложете бисквитките върху тава, покрита с хартия - с цел да не се допира тестото. Печете го за 10 минути, до момента в който краищата станат златистокафяви.

Сварете боров чай

Ако борът не е бил восъчен или третиран със специфични средства, които резервират дървото, иглите му могат да се употребяват за подготвяне на благоуханен и здравословен чай. Иглите съдържат огромно количество витамин С и други субстанции, които имат противовъзпалително и антибактериално деяние.
Изкуствена или същинска елха да изберем?
Коледа към този момент е близо и всеки от нас към този момент е почнал да се пита каква декорация да избере за празника. Коледната елха е основният воин на ко...
Прочети повече
Но: за подготвяне на чай използвайте единствено борови иглички! Инфузията на игли от други иглолистни дървета, като ела, може да бъде токсична.

Направете вана за крайници от бор

Поставете боровите иглички в гореща вода и оставете да наквасен за половин час. Използвайте продукта за облекчение на напрежението от изтощени крайници, както и за битка с гъбичките и несъразмерното изпотяване.

Запали огън

Боровите иглички горят красиво. Поставете шепа игли в хартиена тава за торта и напълнете с разтопен восък или парафин. Тези восъчни игли ще ви оказват помощ по време на поход или отдих навън. Съхранявайте ги в стъклен съд надалеч от влага и слънчева светлина.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР