Ако все още не сте имали шанса да се влюбите

...
Ако все още не сте имали шанса да се влюбите
Коментари Харесай

Калцоне с домашно тесто и плънка с кайма

Ако към момента не сте имали шанса да се влюбите в Италианската кухня, това калцоне ще ви плени

Необходими Продукти

За тестото


● квас - 1 пакетче
● брашно - 500 - 600 г пресято
● сол - 1 ч.л.
● зехтин - 3 с.л (може да се замести с 2 с.л олио)
● захар - 1 ч.л.
● вода - 250 мл

За плънката


● кайма - 250 г
● олио
● лук - 1 междинна глава
● масло - 50 г
● чесън - 1 скилидка
● печурки - половин или цяло бурканче
● фалшификация за месо - няколко щипки
● сол
● черен пипер - на усет
● магданоз - 2 щипки
● пармезан
● доматено пюре - половин бурканче
● яйцa - 1 разрушено (за намазване)

Начин на подготвяне

За да приготвим тестото, пресяваме брашното в дълбока купа, прибавяме чаена лъжичка сол и вършим кладенче в средата.

В друга купа смесваме пакетче суха квас с 250 мл хладка вода и 1 ч.л. кристална захар. Покриваме и оставяме няколко минути (6-7) да постои, с цел да се задейства маята. Когато сместа е подготвена, я изсипваме в кладенчето при брашното, прибавяме зехтина и започваме да месим тестото. Започнете да смесвате продуктите благодарение на вилица, а в следствие, когато тестото стартира да се оформя, месете с ръце върху набрашнена повърхнина. След като тестото стане еластично, разделете го на 4 равни елементи (или колкото части Калцоне искате) и намажете със зехтин (или олио). Оставете готовото тесто да стегне за към час и половина - два. То би трябвало да бъде покрито и в топла стая.

Загрейте олиото на тиган и по-късно прибавете каймата. Раздробете я благодарение на шпатула и я оставете да се посготви няколко минути. След това я овкусете със сол, черен пипер, фалшификация за месо и магданоз. Гответе, до момента в който придобие златистокафяв цвят. Сготвената кайма отделете в купа върху салфетка, която да попие мазнината.

В различен тиган загрейте малко олио дружно с маслото и по-късно прибавете ситно нарязаните лук, чесън и гъби. Пържете 5-6 минути и махнете от котлона (желателно е също да ги отделите в друга паница, с цел да не се престояват в горещата мазнина).

Следващата стъпка е спомагателна - в тиган изсипете половин буркаче доматено пюре и овкусете със сол и захар (за да убие киселинността) на усет. Можете да употребявате пюрето и без да го обработвате в допълнение. Махнете от котлона и смесете каймата, зеленчуците и доматеното пюре. Това е плънката за Калцонето.

Предварително включете фурната да се загрява. Върху набрашнена повърхнина разточете тестото за една порция Калцоне. Не бива да става прекомерно фино. На едната половина сложете уместно количество плънка, наредете пармезан върху нея и навлажнете леко краищата.

Завийте със свободната половина от тестото и с влажни ръце притеснете краищата, с цел да се запечата добре и да не се разтвори при печенето.

Разбийте едно яйце и помощта на силиконова четка намажете от горната страна Калцонето. По предпочитание може да поръсите магданоз за по-добра презентация.

Наредете завитите части Калцоне върху хартия за печене или силиконова повърхнина и печете на 200-225°C за към 15-20 минути (докато тестото придобие златист цвят).

Готовото Калцоне може да гарнирате с чеснов сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР