Ако времето продължава да е благосклонно към нас, ни дава

...
Ако времето продължава да е благосклонно към нас, ни дава
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Прeз пролетта може да се мине към по-лек режим на водата

Ако времето продължава да е благосклонно към нас, ни дава късмет да не достигнем до мъртвия размер на язовира. Това разяснява кметът на Перник Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в пред БТВ.

"Благодарение на високите температури, които форсираха снеготопенето, и преваляванията от последните дни, има доста огромен приток. Само за последните две денонощия близо 23 см се повиши равнището на язовир "Студена ", изясни градоначалникът.

С 23 см. се е нараснало равнището на язовир „ Студена”

Според него при влажна пролет и още снеговалежи към края на пролетта може да се приказва за по-лек режим и даже анулиране на режима на водата.

По думите на Владимиров градежът на оборудването, което би трябвало да свърже Перник и София, се движи по график и с доста бързи темпове. Той допусна, че няма да се стигне до миг, в който да няма вода в язовира и да не е готово оборудването.

Междувременно стана ясно, че във водата в пернишкия квартал "Изток " има ешерихия коли и ентерококи и тя не е годна за пиянство. Кметът изясни, че това се държи на остарялата канализация засмуква всичко по време на режим и се стига до такива обстановки. В момента проби от водата от квартала са дадени на РЗИ и се чака формалното мнение.

Негодна за пиянство е водата в жилищен блок в пернишкия квартал "Изток "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР