Ако времето днес позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента

...
Ако времето днес позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента
Коментари Харесай

Оцелял рибар разказа за инцидента с обърнатата рибарска лодка край нос Емине

Ако времето през днешния ден разреши, ще продължи издирвателната интервенция след случая с лодката на трима риболовци край нос Емине. Ураганен вятър прекатурна тяхната лодка в нощта против 25 септември. От тримата беше избавен единствено един – Димитър Пешев.

Капитанът на първия избавителен катер, стигнал от „ Свети Влас” до бедстващата лодка, описа в ефира на БТВ за случилото се. „ Получихме сигнал от избавителен координационен център Варна за бедстваща лодка в региона на Емине, при което незабавно се отзовахме”, описа капитан Емил Петров.

„ За 50 минути пристигнахме и намерихме към този момент обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше от горната страна и го взехме на борда. До обърнатата лодка объркано в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, очевидно беше към този момент мъртъв. Пешев сподели, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, само че той не е отговарял. До последно е държал и третия риболовец, викал му е, само че вятърът го е отнесъл”, сподели още той.

Според екипажа на избавителния катер, за жалост, няма шансове за третия риболовец. „ Оцелелият описа, че той с последни сили самичък се е пуснал, отказал се е да се бори. Времето беше извънредно – големи талази и доста мощен вятър. Беше мъчно дори за нас”, уточни Тодор Желязков.

Спасителите означиха, че до обръщането на лодката се е стигнало, откакто мрежите са се оплели във винта на мотора. „ Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко талази са влезнали в лодката и са били задоволителни да я изпълнят и да я преобърнат”, сподели Емил Петров.

Търсене ще продължи единствено с водолази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР