Ако Volkswagen се откаже от инвестицията в Турция, компанията изобщо

...
Ако Volkswagen се откаже от инвестицията в Турция, компанията изобщо
Коментари Харесай

Volkswagen: Завод или в Турция, или никъде

Ако Volkswagen се откаже от инвестицията в Турция, компанията въобще няма да строи нов цех в Европа, а ще прибегне до модернизирането на действителен подобен в източната част на Стари континент. Това оповестяват от концерна пред осведомителната организация DPA

България беше другият главен кандидат за новия цех, само че не съумя да се конкурира с мощта на турската стопанска система и великодушните обещания на президента Ердоган. Volkswagen още веднъж отсрочва решението си дали да построи новия си цех край Измир в Турция, напомня exprt.bg. " С този въпрос ще се занимаем най-рано през февруари ", се споделя в известието на концерна от Волфсбург. Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, само че военната интервенция на Турция в Северна Сирия стана причина немският тръст да го отсрочи.

Volkswagen, чийто акционер е и районното държавно управление в провинция Долна Саксония, бе остро подложен на критика, че с инвестицията от над 1 милиарда EUR ще подкрепи турската стопанска система и властническия режим на президента Ердоган. Ако Volkswagen се откаже от проектите си в Турция, ще обнови действителен цех в Източна Европа. Най-вероятно става въпрос за фабриката в Братислава, където ще се сглобяват два от моделите на най-големия производител на коли в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР