Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и

...
Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и
Коментари Харесай

Стойнев: Падане на кабинета ще блокира актуализацията на бюджета

Ако водещ е националният интерес , социално-икономическото оцеляване на българите и стабилността на бизнеса, нямаме потребност от предварителни избори. Общите решения в полза на хората сега са най-важното в ръководството на страната “. Това съобщи в Пазарджик на среща с жители зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и депутат от Пазарджишко Драгомир Стойнев . В срещата взе участие и регионалният шеф на Пазарджик Андрей Гечев.

Драгомир Стойнев очерта кои ограничения ще бъдат блокирани и неизпълними, при положение, че се стигне до нови избори. Ще бъде невероятно да бъдат въведени промени в Закона за енергетиката , с цел да може бизнесът да получи компенсации поради рецесията. В пенсионната политика наложително е повишението на пенсиите с 10 на 100, както и изплащането на 60-те лева като добавка. Минималната пенсия ще бъде увеличена от 370 лева на 467 лева През октомври ще стартира преизчисляване на пенсиите, като самостоятелната мярка ще засегне 700 000 пенсионери . За задачата единствено за октомври т.г. са планувани 1 милиарда 386 млн.лв от бюджета.

С приемането на бюджета ще бъдат обезпечени и по 25 ст. на литър гориво , като и тази мярка ще има позитивен резултат за жителите. Повишават се и ваучерите за храна, с които към този момент ще могат да се заплащат и други разноски - например комунални услуги.

„ Ние сме наясно, че Бюджет 2022 година не е толкоз новаторски, колкото компенсиращ против рецесията, предизвикана от войната в Украйна “, добави Стойнев.

„ В момента България няма потребност от политическа рецесия , напрежението в Коалицията обаче би трябвало да е безапелационен сигнал, че са нужни промени в метода, по който се работи и по който тече разговорът и надлежно се осъществят политиките. Българска социалистическа партия е безапелационна, че избори не са нужни, само че е нужна по-висока политическа просвета и партньорство във вземането на решения “, сподели още Стойнев.

Драгомир Стойнев изрази убеденост, че в четвъртък в пленарна зала бюджетът ще бъде подсилен и няма да се стигне до разтърсвания в ръководството на страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР