Ако влезете в йога студио и видите реквизит от 14

...
Ако влезете в йога студио и видите реквизит от 14
Коментари Харесай

Музика от тибетски купи звучи в йога часа на Светла Иванова

Ако влезете в йога студио и видите атрибут от 14 златисти купи с друга величина върху килимчето на инструктора, не се шашкайте – няма да ви забъркат в причудлива дегустация на елексири за подмладаване, нито ще ви продават посуда за у дома.

Това са тибетски "пеещи " съдове с лековит резултат, а Светла Иванова е измежду първите йога инстурктори, които ги вкарват в практиката си.

"Всяка купа издава тон, отговарящ на друга нота в музикалната стълбица. С тях би трябвало да се работи деликатно, тъй като се разстройват съвсем като китарата или пианото. Мелодичната последователност по време на йога не просто успокоява мозъка, тя спомага за по-лесно постигане на медитативно положение ", споделя за Gong.bg поп певицата.

И тъй като фразата "Посвири ми на купа " кара множеството хора да се оглеждат за скрита камера в помещението, Светла Иванова прави уъркшоп за работа с антистрес съдовете. Приложими ли са в домашни условия, избират ли се по размер и съгласно темперамента на индивида и какви са тънкостите в извличането на звуковите трептения?

 Светла Иванова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР