Ако вие нямате план за излизане от кризата, ние ще

...
Ако вие нямате план за излизане от кризата, ние ще
Коментари Харесай

Нинова обвини кабинета, че няма план за възстановяване от кризата

Ако вие нямате проект за излизане от рецесията, ние ще ви предложим подобен. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след чуването на премиера Бойко Борисов в Народното събрание.

" Не е правилно изказванието, че през днешния ден е повторено всичко, което сте чували до момента на всички конференции. Днес имаме значима вест, произнесена от министър-председателя: Нямаме проект за излизане от рецесията. Това е новината от през днешния ден! ", съобщи тя.

Нинова обвини премиера, че няма съответен отговор на нито един въпрос. Освен това, според БСП държавното управление има:  " сбъркана преценка за обстановката, сбъркана прогноза за спад на Брутният вътрешен продукт с 3%, вместо 8, както плануват МВФ и Световна банка, сбъркана прогноза за безработица, действа на парче и няма план по какъв начин да се върви от тук нататък. " На базата на това произвеждате безредни решения, които променяте всеки ден, а от време на време в границите на един и същи ден. Всявате боязън у хората, с цел да ги владеете в послушание. Абдикирахте страната от отговорностите да бъде съответна в тази рецесия ", подлага на критика още соцлидерът от трибуната в пленарна зала. 

Правителството да се съсредоточи се върху възобновяване на стопанската система посредством помощ за произвеждане, увеличение на потреблението и няколко незабавни промени, даде инструкции Нинова. " Досега трябваше да сте създали разбор кои производства носят най-голям приръст в Брутният вътрешен продукт и там работят най-вече хора. Добивна и преработваща индустрия - 23%, търговия, хотелиерство и ресторантьорство - 22%, опазване на здравето, обучение и обществени действия - 14%, интервенции с недвижими парцели - 10%. Съсредоточете с в тези браншове, разучете исторически опит, като нямате личен ", уточни тя и даде за образец в това отношение опитът на страни като Сингапур и Япония след Втората международна война. 

Сред останалите указания за оздравителен проект Нинова изброи: 

" Стимулирайте работещите, с цел да могат те да ви се върнат и да имате парите за пенсионерите. Колкото повече служащи осигурите през днешния ден, толкоз повече пари ще имате за пенсиите. " ;

" Обърнете вниманието на земеделието и осигурете прехраната на българския народ. Пренасочете парите към плодове, заленчуци, месо и мляко. Плащайте не на повърхност земя, а на кг създадена продукция. " ;

" Започнете промяна в опазването на здравето, в която лечебните заведения не са търговски сдружения, а заплатата на медицинските експерти се дефинират с държавна политика. Поучете се от европейските си сътрудници ", приключи Нинова. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР