Ако вие използвате своя Facebook профил, за да споделяте лични

...
Ако вие използвате своя Facebook профил, за да споделяте лични
Коментари Харесай

Анализатори: Facebook отдавна не се използва за лични статуси



Ако вие употребявате своя Фейсбук профил, с цел да споделяте персонални статуси, то наподобява в актуалния софтуерен свят към този момент спадате в графата на „ динозаврите “. Или най-малко до такива заключения стигна екип от анализатори на изданието The Information, които са открили, че в днешно време обществената мрежа към този момент надалеч не се употребява толкоз постоянно за статуси, колкото преди.

Прочетете още: Как да разберем какво Фейсбук знае за нас?

Ако би трябвало да се обзалагаме какво виждате на стената с новините във Фейсбук, то бихме заложили на безкрайна сбирка от видеоклипове, изображения, уеб линкове и друго споделено наличие. А спомняте ли си времената, когато обществената мрежа беше мястото, където да публикувате статуси?

По данни на The Information споделяното количество персонална информация във Фейсбук бележи спад. От средата на 2014 до следата на 2015 година тези персонални ъпдейти са с 21% по-малко. Под „ персонални ъпдейти “ имаме поради споделени мисли, разнообразни действия през дни и неща, свързани с живота ви като цяло. Количеството персонални изявления продължава да понижава и през 2017 година, като досега спадът е с 15%.

Според The Information Фейсбук разполага с екип, който да работи по насърчаването на потребителите да споделят персонални истории и прекарвания. Например, даването на приоритет на избрани изявления пред различен е тъкмо такова изпитание.

Не би трябвало обаче да забравяме, че в този момент има доста повече обществени мрежи, в сравнение с имаше, когато Фейсбук бе главната. Twitter, да вземем за пример, е един от главните съперници, където също могат да се разгласяват уеб линкове, GIF изображения, а също по този начин дава и канал, където да споделяте какво ви се е случило денем.

Естествено, че поради този спад на персонални изявления не може и да става дума за края на Фейсбук. Социалната мрежа продължава да се разраства и да печели нови консуматори. Но ще бъде забавно да проследим по какъв начин се трансформира наличието и какви ограничения ще предприеме компанията, с цел да предизвика „ приятелите “ ви да споделят повече за себе си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР