Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място,

...
Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място,
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за кино

" Ако ви дотрябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах " - една от обичаните ми реплики на Пипи Дългото чорапче. Но в този момент ще стане дума за нейната литературна майка.

" Приказка за Астрид " е първата екранна биография на Астрид Линдгрен. Историята ѝ е следващото доказателство, че огромните хрумвания идват в тежки житейски моменти. Консервативна Швеция, 20-те години на предишния век. Младата Астрид, се впуска в бурна любовна спекулация с женен мъж. И когато се заражда нов живот, би трябвало да вземе най-трудното решение в живота си.

Първото ми име е Мистър. Фамилия - Стъкления. Време е да чуем от екрана репликата, произнесена от Самююъл Джаксън.

Сюжетните линии от " Неуязвимият " и " На части " се събират с още по-силен заряд в " Стъкления ". М. Найт Шамалан направи огромна пауза, само че очевидно си заслужава. Брус Уилис се завръща като Дейвид Дън, а Самюъл Л. Джаксън като Илайджа Прайс или Стъкления. Отново на линия е и Джеймс Макавой като Кръмб с две дузини разнообразни лица, който ще извърши и сантименталната задача с Аня Тейлър Джой.

София посреща италианското планинарско кино. Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна гледка. На 23 и 25 януари в " Бетахауз " ще се насладим на лентите, отличени от международни кинофестивали, отпред с митове като Валтер Бонати, Симоне Моро, Тамара Лунгер. Кинопанорамата е част от целогодишната стратегия на Банско Филм Фест за разпространение на планинарската просвета, проведена взаимно с Италианския културен институт в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР