Ако ви се случва често да се чудите какво да

...
Ако ви се случва често да се чудите какво да
Коментари Харесай

Идея за обяд: Ризото с пармезан

Ако ви се случва постоянно да се чудите какво да сготвите за вечеря, едно една лесна и бърза рецепта. Ризотото може да наподобява комплицирано за подготвяне, само че истината е, че доста елементарно и не съставлява никакво изпитание даже за начинаещите кулинари. Ето по какъв начин да си приготвите вкусно ризото с пармезан.
Необходими артикули (4 порции):
 Сол и прясно надробен черен пипер, на усет
Екстра върджин зехтин;
 ½ дребна глава лук, нарязан на ситно;
1 чаша ориз за ризото (като Arborio или Carnaroli)
½ чаша изсъхнало бяло вино
 Най-известните типове ризото Най-известните типове ризото
Ризото е италианско ядене от Северна Италия, приготвено с ориз в бульон до кремообразна консистенция. Бульонът може да бъде получен от...
2 супени лъжици несолено масло
 ¾ чаша ситно настърган пармезан, плюс още за сервиране
Начин на подготвяне:
1. В междинна тенджера оставете 5 чаши вода да къкри.
2. В тиган сипете зехтин, задоволително количество да покрие дъното. Загрейте на слаб огън. Добавете лука и гответе, като разбърквате понякога, до момента в който стане транспарантен и изцяло омекне, 7 до 9 минути. Не желаете лукът да покафенее, по тази причина намалете котлона, в случай че е належащо. Подправете с щипка сол.
 Три салати, с които да разнообразим обяда си Три салати, с които да разнообразим обяда си
Понякога е мъчно да разнообразим задоволително своята диета. Перфектно е да комбинираме обяда си със салата, само че постоянно се ограничаваме в р...
3. Добавете ориза и разбъркайте, с цел да го покриете в мазнината. Гответе, като разбърквате понякога, до момента в който оризът наподобява транспарантен по краищата, към 5 минути. (Това оказва помощ да се готви отмерено, до момента в който добавяте течността.)
4. Добавете виното и оставете да къкри. Гответе, като бъркате постоянно, до момента в който се изпари изцяло, към 1 минута. Подправете с още една щипка сол.
5. Добавете водата към ориза на дребни елементи като разбърквате непрестанно и оставяте течността да всмуква изцяло сред всяко прибавяне. Повторете, до момента в който оризът стане ал денте и кремообразен, само че не прекомерно мек, 25 до 30 минути.
6. Свалете съда от котлона и прибавете маслото. Постепенно прибавете пармезана, като разбърквате, с цел да се разтопи. Сервирайте с прясно надробен черен пипер и пармезан на усет.
 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР