Ако ви предстои пътуване към Англия, трябва да наизустите няколко

...
Ако ви предстои пътуване към Англия, трябва да наизустите няколко
Коментари Харесай

Най-абсурдните закони в Англия

Ако ви следва пътешестване към Англия, би трябвало да наизустите няколко правила, които в случай че не спазвате, може да бъдете санкционирани от локалните управляващи.

Така да вземем за пример, съгласно решението на полицията от 1839 из улиците на градовете на Острова не можете да излезете със строителни материали и принадлежности. Параграф 54 от този устав не разрешава преноса на дървени строителни артикули. Категорично е неразрешено да се носят каски, тръби, брадви, триони и други сходни.

Изключение се прави единствено за товарене и разтоварване на специфични колички със строителни материали или за пресичането им на тротоара.

Според различен закон всеки, който се пробва да пусне хвърчило или змей във въздуха, и по този метод попречва прекосяването на жувищите или техните посетители, е застрашен с санкция от 500 паунда.

Според закона от 1906 година всяко лице, което се яви на вечеря или маскарад, облечено като моряк, рискува да попадне в съда. Грози го месец затвор и също 500 паунда санкция.

Според закона от 1824 година този, чийто джобни пари са свършили и се пробва да изпроси от чужд да му услужи с пари, ще бъдат осъдени. По принцип просията през 19 век се е наказвала доста тежко. Просяците са застрашени освен от санкция или от затвор, само че също по този начин обществено да бъдат оповестени за " непоправими крадци ", написа в. " Дейли Телеграф ".

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР