Ако ви изглежда много сложно това месно ястие с три

...
Ако ви изглежда много сложно това месно ястие с три
Коментари Харесай

Ориз с три вида месо по китайски

Ако ви наподобява доста комплицирано това месно ядене с три типа ориз, самоуверено можем да ви кажем, че не е, само че с цел да се убедите и сами в това, просто го пригответе

Необходими Продукти

● пилешко месо - 150 г филе
● свинско месо - 200 г бут
● телешко месо - 200 г
● ориз - 1 ч.ч. бланширан
● грах - 1/2 ч.ч. консервиран
● царевица - 1/2 ч.ч. консервирана
● морковите - 2 бр.
● гъби - 200 г
● масло - 1 ч.л.
● олио - 3 - 4 с.л.
● сол
● черен пипер
● соев сос

Начин на подготвяне

Кипваме 3-4 ч.ч. подсолена вода и изсипваме бланширания ориз. Намаляваме огъня до сдържан и варим 20 минути, като непрестанно бъркаме. Свареният ориз се прецежда, промива със студена вода, след което се връща в тенджерата от варенето и захлупва с похлупак.

Нарязваме трите типа месо на тънки жулиени и го мариноваме в соев сос. Оставяме го към 40 минути, отцеждаме го от соса и го запържваме в мощно загрятото олио. Когато месото придобие приятна златисто-кафява коричка, наливаме малко вода и задушаваме на сдържан огън до омекване.

Загряваме маслото и прибавяме почистените и нарязани на филии гъби. Запържваме за към 5 минути, прибавяме почистените и рендосани моркови, след което запържваме за още няколко минути. Време е да сложим отцедените грах и царевица, да посолим на усет и да задушаваме до омекването на зеленчуците.

Задушените зеленчуци и месото се прибавят към ориза и всичко се обърква. При потребност ястието се подправя с още сол. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз и няколко капки соев сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР