Ако Великобритания напусне Европейския съюз през март 2019 г. без

...
Ако Великобритания напусне Европейския съюз през март 2019 г. без
Коментари Харесай

Еърбъс напуска Великобритания след Брексит?

Ако Англия напусне Европейския съюз през март 2019 година без търговски съглашения, резултатът ще бъде "катастрофален ". Ще се стигне до индустриален безпорядък, който заплашва бъдещето на "Еърбъс " в страната.

"Този сюжет ще принуди "Еърбъс " да преразгледа вложенията си в Обединеното кралство и дълготрайния отпечатък в страната, което съществено подкопава напъните на Обединеното кралство да поддържа конкурентоспособна и новаторска галактическа промишленост ", съобщи европейският производител на летателна техника.

Всъщност компанията прецизира, че всевъзможен сюжет за Брексит е риск за интервенциите на "Еърбъс ".

Airbus има седалище в Тулуза, Франция, само че има обилни инженерни и индустриални мощности в Обединеното кралство. Един огромен индустриален център в Уелс прави крилата, употребявани за всички цивилен самолети на Airbus. Компанията твърди, че има 14 000 чиновници във Англия и поддържа още 110 000 работни места посредством своята верига за доставки в страната.

Еърбъс счита, че сривът в интервенциите й от неустойчив английски излаз ще коства на компанията милиарди долари.

"Просто казано, сюжетът "няма договорка " директно заплашва бъдещето на Airbus в Обединеното кралство ", сподели в изказването Том Уилямс, основният действен шеф на Airbus Commercial Aircraft.

Компанията сподели, че в случай че плануваният временен интервал влезе в действие, това би било "много по-добър резултат ", в сравнение с няма договорка, само че това би "все още съставлява забележителен риск ".

Периодът е "твърде къс, с цел да може Еърбъс да реализира нужните промени с разширената си верига за доставки ", сподели той. В резултат на това компанията "внимателно ще следи всички нови вложения в Обединеното кралство " и ще се въздържа от разширение въз основата си от английски снабдители и сътрудници, добави той.

"Във всеки сюжет, Brexit има съществени негативни последствия за авиокосмическата промишленост в Обединеното кралство и по-специално за Airbus ", сподели Уилямс.

В изявление за BBC радио в петък той акцентира, че компанията незабавно се нуждае от "яснота " за това какво ще се случи.

"Трябва да сме в положение да защитим нашите чиновници, нашите клиенти и нашите акционери ", сподели Уилямс. "И ние не можем да създадем това при сегашната обстановка. "

Коментаторите на планопроизводителя идват малко повече от седмица откакто шефът на английската компания за бизнеса предизвести, че автомобилната промишленост в страната може да бъде унищожена от "Брексит ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР