Ако Великобритания де факто иска да няма търговска сделка с

...
Ако Великобритания де факто иска да няма търговска сделка с
Коментари Харесай

Председателят на ЕК предупреди Джонсън, че ако иска да няма търговско споразумение с ЕС, Брюксел няма да пречи

Ако Англия де факто желае да няма комерсиална договорка с Европейски Съюз, Европейски Съюз няма да пречи. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен откакто английският министър председател Борис Джонсън заприказва за " австралийски модел " в комерсиалните връзки.
Лайен отвърна, че Европейският съюз в действителност няма комерсиално съглашение с Австралия и се почуди за какво Джонсън дава подобен образец, написа Агенция " Фокус ", цитирайки английският всекидневник The Independent. Джонсън направи това изявление по време на своя тирада по-рано, в която отхвърли догатките, че Англия може да направи повече отстъпки на Брюксел, в подмяна на достъп до пазарите на Европейски Съюз.
" Честно казано бях малко сюрпризирана да чуя премиера на Англия да приказва за австралийски модел. Австралия, без подозрение е наш мощен и сътрудник, с който разсъждаваме сходно, само че Европейският съюз няма съглашение за търговията с тях ", сподели фон дер Лайен по време на спор в Европейския парламент.
" В момента търгуваме със Световната комерсиална организация, и в случай че Англия желае това, добре, съгласни сме. Разбира се Англия може да реши да се съгласи на по-малкото, само че аз персонално имам вяра, че би трябвало да сме по амбициозни ", сподели още тя.
Джонсън сложи на своя кабинет дата до 31 декември 2020 година за постигането на съглашение с Европейски Съюз за търговията, въпреки много представители на Брюксел да считат, че това не е реален период. Ако такова съглашение в последна сметка не бъде реализирано, то Англия ще напусне Европейски Съюз по договореностите на Световната комерсиална организация, според които обаче английския бизнес ще бъде обложен с огромни мита и цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР