Ако вечер кипите от енергия, не можете да си легнете

...
Ако вечер кипите от енергия, не можете да си легнете
Коментари Харесай

Бодро утро

Ако вечер кипите от сила, не можете да си легнете часове след среднощ, а заран ставате с чувството, че ви е премазал товарен трен, то най-вероятно сте характерен представител на вида сова. За вас общоприетият работен ден е същинско изтезание, тъй като съзнанието ви се пробужда едвам в късния следобяд и въпреки да сте не по-малко работоспособни от сътрудниците ви чучулиги, пред шефа минавате за безделник. Просто тъй като заложеният ви генетично витален темп не съответствува с общоприетия. Истинска дискриминация, само че какво да се прави. Необходимо е да се нагодите някак – дали с опити за по-ранно лягане, дали с някои дребни утринни трикове за жизненост.

Горчив шоколад за сърцето
Кафето е класическата напитка за разсънване. За страдание действието му трае прекомерно малко – след първичния прилив на сили и ускореното сърцетуптене, доста скоро виталния тонус още веднъж спада. Затова е добре да го замените с напитка, която има по-меко, само че дълготрайно деяние, да вземем за пример горещия шоколад. Той също съдържа кофеин, само че и доста магнезий, който усъвършенства работата на сърцето, противодейства на напрежението, покачва концентрацията и подтиква работата на мозъка. Освен това усетът и цветът му доста припомнят на кафето. Така при замяната ще изпитате никакъв или най-малък дискомфорт.

Дива сила
В природата съществуват доста растения, които ободряват, отстраняват умората и покачват концентрацията. Ще ви оказват помощ да бъдете по-ефективни на работа билките жен-шен, китайски лимонник, златовръх. От тях можете да приготвите отвара, от която да вземате по 1-2 с. л. заран. Някои от тези ободряващи треви влизат в състава и на пакетирани чайове, които са извънредно комфортни за пиянство в офиса.

Тайните точки
Под двете уши се намират така наречен „ точки на бодростта ”. Да им влияете можете постоянно, когато е належащо. Нужни са ви единствено две кубчета лед, които да наложете за малко на тези места. Методът е елементарен, ефикасен и без никаква „ химия ”, само че за жалост резултатът му не е нескончаем.

Ободряващите аромати
Защо в новогодишната нощ не ни се спи? Разбира се, едната причина е еуфорията от празника, само че другата е, че из въздуха се носи мирис на портокал и ела, които ободряват и приповдигат настроението. Същото деяние имат и етеричните масла от останалите цитруси (грейпфрут, лимон, бергамот, мандарина), ментата, босилека и евкалипта. Нанесете няколко капки от тях върху кърпичка и вдишвайте аромата им през целия ден. Редувайте маслата, с цел да не привикнете към тях.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР