Ако вече сте ходили на Седемте Рилски езера, не ви

...
Ако вече сте ходили на Седемте Рилски езера, не ви
Коментари Харесай

Без Бог е алтернативата на Седемте езера - slava.bg

Ако към този момент сте ходили на Седемте Рилски езера, не ви се чака на дълги опашки за въжен превоз, а желаете да подишате бистър въздух, съзерцавайки воден басейн сред върховете на над 2000 м, най-лесно е да се качите до Без Бог. Не е инцидентно, че чарът на това място омагьоса даже основателите на филм, който кръстиха на него.

Както Паничище, базата за Седемте езера, е близо до Сапарева баня, по този начин Добринище е единствено на 6 км от Банско. Самото село се опитва за спа-курорт и към този момент има чудесни хотели и плажове с минерални басейни. Оттам нагоре, също както при рилската опция, по път с доста завои, се стига до хижа. В случая това е намиращата се наоколо под 1500 м над морското ниво Гоце Делчев. Най-мързеливите могат да спрат до такава степен, тъй като има няколко завездения.

Останалите се качват на лифта за Без Бог – отиване и връщане за българи е 18 лева на човек. След 19-ия дирек, сменяте седалките на междинната станция на въжената линия. Дотам са 15 минути, а след още 15 сте на хижа Безбог – към този момент на 2240 м над морето – съвсем височината на Черни връх.

Можете да хапнете в хижата със слънчева тераса или в заслона в съседство, също трансфорат в заведение. Но не и преди да се разноските към прелестното близко езеро, където стават феноменални фотоси и към върха Безбог и назад – към хижата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР