Ако вчера си се заразил с коронавирус, не може на

...
Ако вчера си се заразил с коронавирус, не може на
Коментари Харесай

Вирусолог обясни за кого са подходящи бързите тестове за COVID-19

 " Ако през вчерашния ден си се заразил с ковид, не може на другия ден да имаш антитела, с цел да се откри съществуването на инфекцията. Бързите проби могат да изследват хора с грипоподбни признаци, върнали се от рискови страни или  контактни на други инфектирани. Това съобщи в ефира на " Нова ТВ " професор Радка Аргирова - вирусолог, член на Медицинския съвет към Министерски съвет.

Предполагам, че тестванията, които се продават в интернет от анонимни търговци, имитират един от бързите, който се прави с взимане на кръв от пръста. Там резултатът излиза до 5 минути. Цялата работа не е в осъществяването на теста, а в  неговата интерпретация. Този тест изследва и удостоверява съществуване на антитела. На тях им би трябвало време, с цел да се образуват. Поне 6-7 дни са нужни. На бързите проби за ковид можем да се доверяваме с " известна спогодба за интерпретация ", счита Аргирова. По думите й пикът на болестта ще е в първите дни на май. 

Професорът разяснява и рекомендацията за всеобщ скрининг за ковид. " Алгоритъмът към този момент е написан. Днес той ще бъде в компютрите на всички членове на Съвета ", сподели тя. 

Тя разяснява и подправената вест с нурофена. " Няма данни дали лекарството има въздействие върху инфектираните с ковид ", разясни професорът.

По думите й имунизацията ще е подготвена след повече  от година и половина.  И заключи, че е хубаво да се вършат разходки, само че би трябвало да се съблюдава разстояние.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР