Ако вчера си се заразил, не може на другия ден

...
Ако вчера си се заразил, не може на другия ден
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Бързите тестове за коронавирус – резултатни са при определени условия

Ако през вчерашния ден си се заразил, не може на другия ден да имаш антитела, с цел да се откри съществуването на зараза с ковид. Така професор Радка Аргирова, част от новия Медицински експертен съвет (МЕС) за ковид, разяснява тематиката с така наречен бързи проби. Тя добави, че " с известна интерпретация " може да се доверяваме на бързите проби т.е. тогава, когато е имало задоволително време да се образуват антитела.
Аргирова изясни, че с бързи проби може да се изследват контактни хора с потвърдено инфектирани с COVID-19, хора с грипоподобни признаци и хора, връщащи се от рискови страни. По думите ѝ, бързият тест дава два типа положителени резултата – за към този момент прекарана зараза, без да има признаци, както и за зараза „ в действие ”. Но при всички случаи действителните резултати изискват пробата да се прави няколко дни след фактическото заразяване.
Що се отнася до така наречен всеобщ скрининг в България, проф. Аргирова посочи, че не може да каже дали 1 милион проби ще са задоволителни.
На въпрос на Нова телевизия по кое време ще пристигна пикът на епидемията у нас,.
Професорът не вижда проблем в работата с Националния спешен щаб – ще приказваме и изясняваме, до момента в който е належащо, съобщи тя.
Не знам за никакви данни във връзка с действието на ибупрофена върху COVID-19, акцентира Аргирова. А що се отнася до хлорохина и медикаментите на хининова основа, професорът съобщи, че към този момент наподобява резултатът е неразбираем. За разработване на ваксина, ще би трябвало най-малко година-година и половина, дори повече, счита професорът.
За край!
Още: " Кой се обрисува да вземе държавни пари за заплатите на чиновниците си поради ковид "
" Румъния към този момент е номер две по болест с ковид на Балканите, в Съединени американски щати нещата ескалират "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР