Ако Васил Тодев бе станал депутат, ПП, БСП, ИТН и

...
Ако Васил Тодев бе станал депутат, ПП, БСП, ИТН и
Коментари Харесай

Цонева изхвърли „Зелен“ от НС, той се разграничи от ДБ

Ако Васил Тодев бе станал народен представител, Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ зелените “ щяха да имат 121 даже без помощ от „ Да, България “ и ДСБ
Трус в „ Демократична България” отекна из обществените мрежи, откакто двойната кандидатка в листите Антоанета Цонева избра да е народен представител от Пазарджик, а не от София, оповестява „ 24 часа “.

Така тя запушва влизането в Народното събрание на трети народен представител от “Зелено движение”. Цонева освободи място в 23-и МИР на бизнесмена Петър Маринов от ДСБ. Ако бе избрала столицата, народен представител щеше да стане планинският лидер Васил Тодев от “Зелено движение”. Той бе четвърти в Пазарджик и събра 305 преференции, а Цонева като лидер - 273 гласа.

„ С голямо страдание и ясно схващане за следствията се диференцирам от „ Демократична България” и отдръпвам доверието си от една от дребното партийни организации, на които допреди 9 месеца разпореждах очаквания и от която чаках да бъде притежател на нов метод на мислене и деяние “, написа Тодев във фейсбук.

Фитила възпламени общинската съветничка от Пловдив Добромира Костова от „ Зелено движение”. От неин туит се разбра, че изминал имейл от „ Да, България” до техния Национален съвет със заповед Цонева да влезе от Пазарджик и „ да запуши зеления кандидат”. От Демократична България отхвърлиха да има заповеди в имейла. С него само питали съвета от кое място биха предпочели да влезе Цонева - провеждали онлайн гласоподаване. „ Зелената” Костова обаче е безапелационна, че въпросното послание не дава опция за осведомен избор.

Някои видяха драмата в това, че зелените оповестиха по какъв начин биха дали поддръжка за кабинет без условия. И в случай че имаха 3-ма депутати, това прави болшинство дружно с Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Което съществено би отслабило позициите на другите две сили от обединението – „ Да, България” и ДСБ, в договарянията за постове.

„ Няма никаква връзка с това”, отсече пред “24 часа” Костова. Въпросът съгласно нея е напълно кардинален, тъй като Тодев е с повече преференции от Цонева. Това, че имаме разлики по съответни проблеми, не значи загърбване на 3 година обща работа и общи дела, съобщи Костова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР