Ако Васил Божков не се бе намесил, Левски щеше да

...
Ако Васил Божков не се бе намесил, Левски щеше да
Коментари Харесай

Павел Колев: Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години

Ако Васил Божков не се бе намесил, Левски щеше да банкрутира доста скоро, безапелационен е изпълнителният шеф на „ сините “ Павел Колев. Той приказва в предаването " Домът на футбола " пред DIEMA SPORT.
 Левски се оправи с Витоша и записа първа победа при Георги Дерменджиев
" Достигната е сериозната точка. Ако желаеме да запазим Левски, са нужни незабавни ограничения. Ситуацията е такава, каквато е - сдружение със свръх отговорности. Това слага нещата на карта ", продължи той.

" Аз знам кой ме е поканил, знам от кое място идва финансирането за спасяването на Левски, а оттам-нататък има процеси, които ще се осъществят. Васил Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години ", сподели още Колев.

" Остава най-важното – да се платят отговорностите към Национална агенция за приходите. Има процедура, която би трябвало да осъществим. Тя е написана. Цялото обвързване към Национална агенция за приходите е една колосална сума, която ще изисква много време, с цел да бъде изплатена. Откакто Спас Русев е в Левски, клубът не е погасявал отговорностите си към страната - 6 милиона главница към Национална агенция за приходите и 2 милиона рента. Сумата е близка до действителната ", разкри началникът.

" Не мога да кажа дали Васил Божков ще бъде формален и едноличен притежател на клуба. Аз извършвам това, за което съм нает. Занимавам се със напълно други неща. Поканата да заема поста на изпълнителен шеф пристигна от Васил Божков. Преди това имах покана и от Спас Русев, само че не успяхме да стигнем единодушие. Няколко дни по-късно ми се обади Васил Божков. Имахме съвпадане на хрумвания и беше съвършена опция да оказа помощ на Левски и да покажа на себе си, че мога да се оправям с избрани неща ", добави Колев.

Той съобщи, че не е предложил Наско Сираков за поста президент на клуба.

" Изобщо не сме коментирали тематиката Наско Сираков. Не считам да го предлагам, тъй като това не е моя работа. Аз като изпълнителен шеф нямам измежду дилемите си да намирам президент на клуба. С Наско Сираков съм другар от дълги години, както и с Мъри. Мястото на Сираков във футбола би трябвало да бъде много над оперативната работа, която аз извършвам сега. Когато си постигнал триумфи, е обикновено да изчакваш нещо друго ".

" Левски евентуално ще има състезателен шеф, когато се откри точния човек. Обсъждали сме имена, само че не сме набелязали, тъй като това е двустранен развой. Левски е в доста сложна обстановка, в случай че някой чака да се изсипе златен дъжд на стадион „ Георги Аспарухов “ това няма по какъв начин да се случи. Левски би трябвало да мисли дълготрайно по отношение на поста на състезателен шеф ", добави Колев.

Той изясни и за наказването от УЕФА:

" Левски първо би трябвало да се класира за европейските клубни шампионати по състезателен път и по-късно да получи лиценз. В това отношение клубът е подложен в доста тежка обстановка, тъй като информацията, която е подадена към УЕФА не е била правилна. Това наказване, за което се шумтя много в края на предходната година удари камбаната. Бяха взети незабавни ограничения. Заплатите за декември и януари са платени от Васил Божков. Това е солидна част от тези 3 милиона. Има и други заплащания, които са осъществени. Приоритетните бяха тези към футболисти, клубове, личен състав и лицензиране ".

" На първо място трябваше да се смени треньора. Георги Дерменджиев е предопределение на Васил Божков. Обсъдихме кандидатурите и стигнахме до решението, че това е най-подходящата ", разкри още изпълнителният шеф на Левски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР