Ако вашият сладък наследник има инат на магаре, моля ви,

...
Ако вашият сладък наследник има инат на магаре, моля ви,
Коментари Харесай

Инатливото дете има повече шансове да успее в живота

Ако вашият сладостен правоприемник има дебелоглав на магаре, апелирам ви, не променяйте нищо! Учените са открили, че децата, които вършат каквото им скимне, се осъществят по-успешно на професионалното занятие. Всичко, несъмнено, си има пояснение.

Прост образец от всекидневието – слагате масата за вечеря, приготвили сте, да кажем, зеленчуци. Но след целия този труд, русичкото ви херувимче отхвърля даже да ги допре с вилицата. Нали ви е познато? Естествено, не за първи път установявате, че детето ви е огромен дебелоглав. Но в случай че някой до този миг си е мислел, че това е минус, вероятно в този момент ще огледа обстановката от различен ъгъл. Преди 3 години интернационален екип от учени разгласява свое изследване, което открива връзка сред държанието на детето и професионалния триумф. Заключението в общи линии е, че инатливите деца пазят единствено и само личните си ползи .

Проследени са общо 700 деца на възраст сред 9 и 12 години. Изследвани са няколко детайла – по какъв начин се отнасят към родителите и учителите си, какъв брой са търпеливи, какви оценки имат в учебно заведение... След 40 години учените са създали параленост сред тези данни и професионалния триумф на порасналите деца с темперамент. Така са показали закономерността, че колкото едно дете е по-инатливо, толкоз по-големи са възможностите му да има триумф в това, с което се занимава .

За да дадат пояснение на този резултат, учените стартират следната догадка – инатите са упорити и държат на своите визии . Например на работното място тези хора не се тормозят да изискат покачване от шефовете си и съумяват да получат най-хубавите постове и заплати. Това напълно съответно значи, че в случай че детето ви е дебелоглав, това е отлично, тъй като няма да се обезсърчава от неуспехите, когато порасне . Така че идващия път не се нервирайте, в случай че дребосъкът откаже да си изяде зеления боб, без да желаете по този начин допринасяте за блестящата му бъдеща кариера.
А знаете ли какъв вид родители сте вие?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР