Ако вашето мъниче има проблеми със съня, ето няколко полезни

...
Ако вашето мъниче има проблеми със съня, ето няколко полезни
Коментари Харесай

Какво да правите, ако новороденото не иска да спи

Ако вашето мъниче има проблеми със съня, ето няколко потребни съвета, с цел да създадете подобаващата атмосфера и да разрешите казуса без стрес.

Новородено, което не спи, постоянно основава голям дискомфорт, както физически, по този начин и психически, само че и огромна угриженост у родителите, които постоянно се усещат неподготвени да се изправят пред казуса.

Ако разстройството продължава дълго време, целесъобразно е да се консултирате с вашия педиатър, да изслушате неговото мнение, с цел да отхвърлите възможен здравословен проблеми. Но в случай че става въпрос за спорадични епизоди, ето няколко на практика съвета, които можете да употребявате, с цел да се справите в тази обстановка.

Първо предписание

Първото, което би трябвало да извършите, е да опитате да въведете един непрекъснат темп, който да следвате през целия ден. Това придържане (доколкото е възможно) към откритата стратегия, последователно ще успокои дребното и ще му помогне да се приспособява към ритъма.

Биологичният темп сън-будуване в действителност е един от определящите фактори за здравето и спокойствието на детето.

Какво не трябва да подценявате

Друг аспект, който не трябва да пренебрегвате, е атмосферата, основана преди лягане. Точно както при възрастните, хаосът и стимулиращите занимания, основават прекалено много страсти и разумно пречат на заспиването.

Затова е значимо в интервала, директно преди лягане, да не се заигравате и да не занимавате бебето с неща, които му работят възбуждащо.

Също по този начин избягвайте контактите на дребното с прекалено много външни хора тъкмо в тези часове, защото това може да го изнерви и раздразни.

Заложете на спокойствието

Съветът на специалистите е в този час да въведете приятни, само че релаксиращи действия, които спомагат за спокойствието. Масажите да вземем за пример са идеални за задачата. Също по този начин час преди да започнете приспиването, изключете най-силните светлини в дома и оставете единствено приглушено осветяване. Снижете и тона на гласа, с който говорите на бебето.

По този метод новороденото получава чувството, че всички членове на фамилията се готвят да спят и това ще го успокои.

По материали от DonnaD / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР