Ако вашата работа е да чистите в райони с радиоактивност,

...
Ако вашата работа е да чистите в райони с радиоактивност,
Коментари Харесай

Японци създадоха антирадиационно бельо за 800 долара

Ако вашата работа е да чистите в региони с радиоактивност, може да се заинтересувате и от антирадиационен плувен костюм за 1000 $, написа CNET. И бельото, и костюмът са дело на основаната в Осака компания Yamamoto, която основава своите артикули като отговор на продължаващите проблеми с нуклеарната централа във Фукушима. Идеята на двете дрехи е да пазят най-чувствителните елементи на човешкото тяло от нездравословните гама лъчи.



Конкретно бельото тежи към 4 кг., което несъмнено го прави много неловко, само че в последна сметка концепцията не е да обезпечава комфорт, а по този начин нужната отбрана. Когато напълно скоро се появи по магазините, то ще коства към 825 $.

В същото време двоен плувен екип, който би трябвало да стопира съвсем 100 % от лъчите, ще се продава за към 1073 $. Той е по-олекотен - към 3 кг. - и е направен от гума, в която има втъкани въглеродни влакна, които блокират радиацията.

Двата продукта са ориентирани най-много към служащите, които по суша и вода не престават да разчистват региона на бедствието, което връхлетя Фукушима през 2011 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР