Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме

...
Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме
Коментари Харесай

Премиерът: Щом варненци искат пристанище, ще им го направим

Ако варненци желаят, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на доста други места като в Поморие и Созопол. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във Варна. Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „ Васил Левски " в града. Той означи, че става дума за извънредно комплицирано оборудване и акцентира, че е значимо да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде построен и паркинг до парка-музей „ Владислав Варненчик ".

Борисов сподели, че от военното отделение до първите камъни е обрасло и там няма плаж. По думите му този сектор би трябвало да се развие, както е направено на доста места по Черноморието. Тази зона в този момент е повредена, това е змиярник, не става въпрос въобще за плажа, съобщи Борисов. Той добави, че в региона няма да има хотел, а хладилни камери за предпазване на рибата.

Премиерът посочи, че построеното рибарско пристанище ще е на община Варна. Борисов разяснява още, че свободната зона към Морската гара ще бъде отворена още и ще бъде преместен тежкият трафик към пристанището, с цел да не се редят зърновози.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за помощта от 300 000 лв. за строящия се храм " Св. прмчк. Прокопий Варненски ", както и за отпуснатите 200 000 лв. за ремонта на покрива на Катедралния храм " Успение Богородично " в града. Премиерът беседва и с представители на футболния клуб Спартак 1918 и деца от школата на тима.

По време на визитата си във Варна Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР