Ако варненец си хареса кола, продавана от бургазлия и се

...
Ако варненец си хареса кола, продавана от бургазлия и се
Коментари Харесай

МВР: Не е задължително да сменяте номера на кола, купена от друг град

Ако варненец си хареса кола, продавана от бургазлия и се стигне до договорка, новият притежател на возилото няма да е задължен да смени регистрационните номера. Задължително е единствено да се смени талона на колата, а табелите остават същите. Освен, в случай че новият притежател не избра да кара с номер, започващ с В, вместо с А.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че от 1 декември 2019 година е в действие изменение и допълнение на Наредба № І-45 от 24 март 2000 година за вписване, доклад, прекъсване от придвижване и стартиране в придвижване, краткотрайно лишаване, преустановяване и възобновяване на регистрацията на моторните транспортни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за даване на данни за записаните пътни транспортни средства.

Промяната дава опция новият притежател – с непрекъснат адрес в област, друга от тази на продавача – да не сменя регистрационните номера на ППС. Изменението способства за действително икономисване на време и средства на притежателите.

Остава опцията, при предпочитание, тази смяна да бъде направена.  

Няма смяна по повод задължението за новият притежател да подаде документи в Пътна полиция за издаване на ново удостоверение за регистрация на ППС, в което да бъдат вписани името и непрекъснатият му адрес.

Не се чака промените в Наредбата да доведат до усложнения в работата на органите на реда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР