„Ако върнем мандата ще оставим хората без актуализация на бюджета.

...
„Ако върнем мандата ще оставим хората без актуализация на бюджета.
Коментари Харесай

Нинова: Не можем да държим мандата твърде дълго

„ Ако върнем мандата ще оставим хората без актуализация на бюджета. Затова взехме решение да задържим мандата до момента в който не осигурим парламентарно болшинство за някои съответни оферти сред първо и второ четене по актуализацията “, сподели Корнелия Нинова на среща на Българска социалистическа партия със Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, заяви dariknews.bg.

„ В тази комплицирана обстановка на връзките сред партиите може да изпаднем в състояние, в което всяка партия да внася оферти сред първо и второ четене, да стартира едно наддаване, най-после да няма болшинство и да не може да се гласоподава нищо съществено “, добави още тя по време на срещата.

„ Мислим сред първо и второ четене, да внесем предложение за в допълнение финансиране на структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата, във връзка и с новата опасност от бежанска вълна ", добави още Корнелия.

„ Актуализацията на бюджета, която внася служебния кабинет, не е планувала средства за Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата, по отношение на средства за защита на границата и всички други дейности, които се постановат във връзка със протичащото се в Афганистан ", добави Нинова.

Засега актуализацията на бюджета е планувано да завърши до 7 септември.

" Ние ще желаеме понижаване на периода въпреки всичко, тъй като не можем да държим мандата прекомерно дълго. ", сподели още Корнелия Нинова.

" Ако не съставим държавно управление и президентът ни разпусне, слагаме в риск и националната сигурност, бизнеса и защитата на граница. Подхождаме рационално и отговорно към този въпрос. Не желаеме да предлагаме популизъм, а разсъдък и успокоение ", обоснова се Нинова.

От Българска социалистическа партия споделиха още, че сред първо и второ четене, от парламентарната им група, ще внесат няколко оферти, свързани с финансирането на Министерство на вътрешните работи.

Това са спомагателни разноски за прехрана в Министерство на вътрешните работи в размер на 30 млн. лева „ Става дума за застраховане на тези заплати, за които заради други разноски и съкращения, не е имало опция за ноември и декември “, сподели Нинова.

„ Освен това още 37 млн. лева за противопоставяне на миграционния напън и спомагателни разноски от 16 млн. лева за актуализиране на лимитите по вещево имущество за държавните чиновници (парите за облекло), както и 10 млн. лева за Министерство на вътрешните работи болница поради Коронавирус рецесията “, добави още тя.

Корнелия Нинова сподели пред Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, че преди да внесат предложенията, от Българска социалистическа партия ще потърсят единодушие и с другите парламентарни групи по отношение на тях, с цел да може да има болшинство.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР