Ако въпреки че сте отпочинали добре пред нощта, на сутринта

...
Ако въпреки че сте отпочинали добре пред нощта, на сутринта
Коментари Харесай

По съня си се делим не само на сови и чучулиги

Ако макар че сте отпочинали добре пред нощта, на сутринта се чувствате сънливи, може би не сте спазили естествените настройки на организма за сън съгласно спецификата на вашия организъм. Според доктор Майкъл Броус, специалист в тази област, въобще не става дума за чучулиги и сови. В взаимозависимост от това какъв брой и по кое време се нуждаем от сън, той дели хората на четири типа: делфини, лъвове, мечки и вълци. Всяко животно се нуждае от друг модел на сън. Ще откриете ли вашия?

Делфин

Ако спите леко или имате проблеми със съня, като мъчно заспиване, будения през нощта, бодърствуване, може би сте делфин. Делфините би трябвало да се разсънят към 6:30 и да стартират деня с подготовка. Те би трябвало да закусват към час след пробуждане и са най-плодотворни за креативна работа сред 10 и 12 ча.
Следобед делфините би трябвало да се опитат да създадат къса разходка и по-късно да работят върху интелектуално предизвикателни задания.

Времето за лягане би трябвало да бъде към 23:30, един час откакто са загасили всички екрани и екрани.

Лъв

Повечето лъвове се разсънват рано и са изпълнени с сила, само че до ранната вечер са изцяло изчерпани.
Ако попадате в тази категория, тогава най-хубавото, което можете да извършите, е да следвате естествения си темп. Събуждане към 5:30. Свършете значимите задания до 7 сутринта. Всички срещи би трябвало да се организират сред 10 и 12 часа.
Един лъвски следобяд би трябвало да е изпълнен със независима работа, а към 17:00 е идеалното време за малко извършения.
Лъвовете би трябвало да си легнат по-рано от делфините и надлежно да изключат екраните на електронните устройства към 22:00, а в 22:30 ч. към този момент да са в царството на Морфей.

Мечка

Може да сте мечка, в случай че моделите ви на сън зависят от дневната светлина и имате потребност от цели осем часа всяка нощ. 
Ако това важи за вас, знайте, че би трябвало да се стремите да се разсъните в 7 сутринта и да извършите няколко минути подготовка. Най-трудните ви работни задания би трябвало да се случват сред 10 и 12 часа.
Лекарите предлагат за този вид душeвност следобедна сънливост, въпреки и къса. Ако работата ви разрешава сходен разкош - не се отхвърляйте. Само от изгода ще ви е.
Вашето денонощие е „ по-разтеглено " - времето ви за брейнстормниг или за надълбоко концентриране е сред 20:00 и 22:00. Добре е да почнете да се приготвяте за лягане към 23:00, най-късно 23:30.

Вълк

Ако сутринта не е вашето обичано време от денонощието, само че пък вечерите сте в страхотна форма, тогава най-вероятно сте вълк.
Вълците би трябвало да се разсънват сред 7:00 и 7:30 сутринта, като употребяват две аларми. Те би трябвало да закусват незабавно щом се разсънят. Сутринта би трябвало да включва извършения навън, обмисляне и домакинска работа.
Обядът е добре да в 13:00 часа, а следобедът е подобаващ за креативна работа и решение на задания, свързани с нереално мислене. Вечерята може да е по-късно, в сравнение с при другите „ животни ", към 20:00 часа, а преди лягане на вълците се предлага парещ душ.
Пълното разписание на подобаващите действия по часове съгласно видовете на доктор Броус можете да видите тук.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР