Ако в страната ни няма работещ парламент, все по-трудно става

...
Ако в страната ни няма работещ парламент, все по-трудно става
Коментари Харесай

Експерт по Дарик: Мотивацията за гласуване не пада от небето, политиците са длъжни да я създадат

Ако в страната ни няма работещ парламент, все по-трудно става измъкването от рецесията. Темата за организирането на идните парламентарни избори и перипетиите към тази организация разяснява в предаването " Кой приказва " по Дарик радио Стефан Манов, който е член на Обществения съвет към ЦИК.

" За наслада на всички нас,някои неща се случват макар изборната администрация, само че мисля, че сме очевидци на един дълготраен проблем в работата на българската изборна администрация и по-конкретноЦетралната изборна комисия. Този поблем е непрекъснатотозабавяне и отсрочване на решения. Например, тази сага с параваните – в Кюстендил си поръчали от Холандия. ЦИК приема с надъханост едно решение за формата, типа и цвета на торбата, с която се изнасят изборните материали. Колко машини би трябвало да бъдат сертифицирани в случай, че от 6 избори насам имаме машинно гласоподаване?Има нещо сбъркано в това. Това е симптоматика за неспособност за ръководство на изборния развой ", безапелационен е специалистът.



Стефан Манов. Снимка: Дарик радио

" При ЦИК липсва опита на терен.Те даже не се вслушват в Районните изборни комисии, които им дават противоположна връзка за компликациите, които биха зародили ", показа Манов.

" Външното министерство са влезнали в едно положително русло на добра работа за изборите в страната. Факт е, че за броени дни съумяха да сглобят нещо, което работи добре. Струва ми се,че няма да иманеприятни изненади по време на изборния ден. Неприятните изненади ще са след края на изборния ден. Всичко ще се преписва на ръка. Това са големи масиви от цифри ", добави той.

" Изборите в чужбина не могат да се случат без поддръжката на българските жители. Тук политическата класа още веднъж подведе българските жители в страната. Това беше метод да не се влиза в открит спор в този миг с българските гласоподаватели отвън страната,при тези изборни промени. Нека си дадем сметка, че мотивацията за гласоподаване у хората не пада от небето, тя се основава от политическите сили. Не сме длъжни ние да гласуваме за политиците, те са длъжни да ни привлекат, те имат потребност от нас ", заключи Манов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР