Ако в сряда не бъде съставено правителство с първия мандат,

...
Ако в сряда не бъде съставено правителство с първия мандат,
Коментари Харесай

Не успее ли първият мандат – 62% отиваме на избори

Ако в сряда не бъде формирано държавно управление с първия мандат, възможностите да отидем на избори са 62%. Това съобщи по Нова зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Най-големият късмет да бъде определено постоянно държавно управление е на следващия ден. След това възможностите падат внезапно. Вторият мандат няма никакъв късмет да бъде осъществен, а при третия единственото друго е, че към този момент ще сме прекомерно покрай изобрите и някой може да си е събудил възприятието за отговорност, разяснява Дончев.

Зам.-председателят на ГЕРБ разяснява някои от личностите, препоръчани за министри в проектокабинета “Габровски ”, като съобщи, че тяхното партийно минало не е белег на челото. Той удостовери, че кандидат-премиерът самичък е направил избора за състав на Министерски съвет.

Всички номинирани за министри са подбрани и утвърдени от него. Искал ми е съвет, само че подборът е негов, сподели Дончев.

Експертно държавно управление е рисково, когато не е ясно кой носи политическата отговорност. Сега ние – ГЕРБ-СДС, носим политическата отговорност. Това е ексцентрично, асиметрично политическо деяние, в опит да се излезе от този политически блокаж. Ако беше номиниран характерен партиен кабинет, това щеше в допълнение да влага сила в политическото противопосатяне. Щяхме да отидем на избори и да влезем в режим на доста рискове, уточни Дончев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР