Ако в средата на декември се провеждаха парламентарни избори, ГЕРБ

...
Ако в средата на декември се провеждаха парламентарни избори, ГЕРБ
Коментари Харесай

„Екзакта”: Ако изборите бяха днес, в парламента влизат само ГЕРБ, БСП и ДПС

Ако в средата на декември се организираха парламентарни избори, ГЕРБ резервира позициите си на първа политическа мощ с 23.5 на 100 от гласовете на гласоподавателите, а Българска социалистическа партия са втори с 20.8 на 100. Това демонстрират данни от национално представително проучване на "Екзакта Рисърч Груп ", извършено от 10 до 17 декември измежду 1000 души.

Според данните Движение за права и свободи е трета политическа мощ с електорална тежест от 5.1 на 100, а Оперативна програма са четвърти с 3.8 %. Демократична България би получила 2.5 на 100 от вота на гласоподавателите, а "Воля " - един %. АБВ и Република България биха получили по 1 %. За други партии биха дали своят вот към 7 на 100, а 34.3 % декларират, че въобще няма да гласоподават.

За други партии биха дали своят вот към 7%, а 34.3% декларират, че въобще няма да гласоподават.

Намалява броят на хората, които желаят предварителни избори. 45% от българите показват, че на страната не са нужни предварителни парламентарни избори, а 36% са на противоположното мнение.

За предварителен избор се афишират по-често мъже, хората на възраст над 60 години, интервюираните с невисок стандарт на живот и 72% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Против нови избори са хората сред 30 и 50 години, образованите и заможните, градското население, гласоподавателите на ГЕРБ и Обединените патриоти, даже и последователите на Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР