Ако в периода 15-21 април сте в Милано, не пропускайте

...
Ако в периода 15-21 април сте в Милано, не пропускайте
Коментари Харесай

Започна седмицата на дизайна в Милано – не пропускайте да посетите тези 2 инсталации!

Ако в интервала 15-21 април сте в Милано, не пропускайте да посетите локациите от Седмицата на Дизайна, в това число двете изключителни съоръжения на ROCA.

Компанията, международен водач в дизайна и производството на произведения за баня,  ще показа най-новите си сбирки и авангардни нововъведения в две разнообразни концептуални пространства. Mediterranean Perspectives " ( " Средиземноморски вероятности " ) в Salone del Mobile и " Sparking Change " ( " Искри на смяната " ) във Fuorisalone са израз на непрекъснатия фокус на ROCA върху новаторските решения, устойчивостта и креативния опит.

Roca на ревюто Fuorisalone

Инсталацията " Sparking Change " ( " Искри на смяната " ), проектирана от Mario Cucinella Architects , е въодушевена от скорошното стартиране в употреба на първата в света електрическа тунелна пещ в завода на Roca Group в Гмунден, Австрия. Тя въплъщава правилата на кръговата стопанска система и декарбонизацията , демонстрирайки позитивното влияние върху околната среда на тази пионерска иновация, която води до смяна на парадигмата в бранша на керамиката.

A post shared by Roca (@roca_global)

 

 

" Sparking Change " илюстрира новаторска техника, която почита околната среда и усъвършенства традицията, като основава полукръгъл декор, формиран от 1200 3D принтирани керамични блока ", изяснява Марио Кучинела, създател и креативен шеф на MCA - Mario Cucinella Architects. " Тази експозиция е доказателство, че технологиите и дигитализацията към този момент не са единствено принадлежности за основаване, само че и за стимулиране на нови хрумвания. "

Инсталацията символизира позитивното влияние на технологията e-kiln (електрическа тунелна пещ) и демонстрира по какъв начин знанията, опитът и технологиите водят до реформаторски нововъведения в производството на санитарна керамика. Всяко 3D принтирано глинено блокче е създадено посредством развой с ниско влияние върху околната среда, при който се употребява първична глина и рециклирана керамика. Формата и цветовият градиент на кривата са знаци на работните температури на процеса на изпичане на керамиката. Свободностоящата структура може да се сглоби без спомагателни строителни действия и е лесна за демонтиране, което подсигурява капацитета ѝ за повторна приложимост при бъдещи събития.

Инсталацията на Roca ще предложи на посетителите неповторима композиция от физическо и виртуално присъединяване. Разширената действителност ще разреши на гостите да се потопят в интерактивно прекарване, с цел да научат повече за преимуществата на новата тунелна пещ на Roca с нулеви въглеродни излъчвания .

Fuorisalone Interni " Cross Vision " Università degli Studi di Milano Via Festa del Perdono 7, 15-28 април

Roca на Salone del Mobile

Разположен в претъпканото Международно ревю за бани, павилионът на Roca се отличава с геометричен дизайн, напомнящ за Средиземно море и тясно обвързван с архитектурата на Барселона. Проектиран от основаната в Барселона архитектурна компания Mesura, " Mediterranean Perspectives " ( " Средиземноморски вероятности " ) е интро-зелен дизайн, който се отваря посредством централен площад, приканващ посетителите да влязат и да прегледат интериора.

" Нашата цел е да предоставим на посетителите поглъщащо прекарване ", споделя Бенджамин Ибора от Mesura. " Стремим се да създадем запаметяващо се преживяване, което надвишава нормалното, като приканваме гостите да прегледат другите изложени артикули и сбирки, а също и да схванат полезностите и наследството на Roca. "

Геометрията заема централно място в дизайна на павилиона. Отвън той съставлява завръщане към произхода на Roca и характера на Барселона. След като влезете вътре, разнообразието от геометрии основава неповторима атмосфера и вътрешен размер, с разнообразни капсули за всяка сбирка, всяка със лична атмосфера, геометрия и материали.

Материалът е решителен фактор при проектирането на това ефимерно пространство. В сходство с уговорката на Roca за резистентност, Mesura употребява като суровина рециклирана дървесина от предходни планове и щори от миналогодишния панаир ISH във Франкфурт, с цел да понижи въздействието върху околната среда.

Salone del Mobile Pavilion 10 Stand Nº B19-C12 Rho Fiera Milano 16-21 април

Още вести от ROCA и най-новите сбирки за баня на компанията на www.roca.bg

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР