Ако в парламента бъде внесено искане за вот на недоверие

...
Ако в парламента бъде внесено искане за вот на недоверие
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Ако бъде внесен вот на недоверие, правителството може и да падне

Ако в Народното събрание бъде импортирано искане за избор на съмнение и в случай че " ИТН " решат да гласоподават дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, и " Възраджане ", тогава има възможност държавното управление да падне. Това съобщи пред Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

По думите ѝ е допустимо и внасянето на избор на доверие, само че към този момент няма такива поръчки от страна на премиера.

" Не останах с усещане, че министър-председателят има желание да се внесе искане за избор на доверие. Опозицията в случай че реши, тя е на ход. Но не е на дневен ред да кажем, че държавното управление е паднало. “

Предложението Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ в настоящия ѝ формат би трябвало да бъде направено преди освобождението му като министър, за се подсигурява, че той в действителност влиза в нея, счита още доцент Киселова.

Тя посочи, че министрите от Има Такъв Народ би трябвало да подадат оставки, тъй като изтеглянето от упрлавлението им не води до тяхното освобождение, належащо е за това да се произнесе Народното събрание

" Оттук министър председателят сподели, че са им нужни 12 гласа и допускам, че ще разчитат или на депутати от други групи, или имат предварителна сделка от Има Такъв Народ, че ще ги подадат. Предполагам, че министър-председателят ще направи рокада, като ще предложи 5 министри, на мястото на тези, които излизат, в случай че приемем, че господин Рашков е станал началник на КПКОНПИ ".

Тази рокада може да мине единствено нормално болшинство - 62 души, изясни доцент Киселова.

За няколко гласувания се изискват по-високи болшинство - вероятно превъзмогване на несъгласие, диалози за избиране на инспектори към Висш съдебен съвет, само че съгласно мен това не е на дневен ред.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР