Ако в Македония сега смятат себе си за различни, моля

...
Ако в Македония сега смятат себе си за различни, моля
Коментари Харесай

Георги Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Ако в Македония в този момент считат себе си за разнообразни, апелирам - не възразяваме! Но в случай че считат да откраднат историята ни, с това няма да се примирим, тъй като тази история е основата на нашата еднаквост. И това не могат да го схванат даже и някои наши учени - би трябвало да браним историята си, тъй като сме отстъпили прекомерно доста на Македония. Това съобщи в " Офанзива с Любо Огнянов " Георги Първанов, президент на България и историк, във връзка нерешените исторически проблеми сред България и Северна Македония.

" Проучване в Скопие неотдавна сподели, че България е най-враждебната им страна, което демонстрира, че нямаме ясна позиция, в това число и като тактичност. Ние, българите, би трябвало да сме в положение да преговаряме и беседваме с всяко определено законно държавно управление в Скопие, само че въз основата на доста по-ясна, изчистена позиция ", сподели Георги Първанов.

" Ние би трябвало да отидем с нова, още по-чиста позиция, първо ", посочи той във връзка отлагането за започването на договаряния за присъединение на С. Македония към Европейски Съюз. " Второ, да не се връзваме с настояванията за промени, би трябвало да сме подготвени да приказваме с всички, това е втори въпрос. Ние, в случай че не сме подготвени, в случай че изпълняваме непозната роля и непозната поръчка, както имам чувството в този момент, в случай че ще 60 години да имаме, ситуацията ще е същото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР