Ако в един хор някой не си е научил партията

...
Ако в един хор някой не си е научил партията
Коментари Харесай

Асен Василев и Делян Добрев пеели рамо до рамо в училищния хор

" Ако в един хор някой не си е научил партията и пее подправено, ще бъде цялостен неуспех и би трябвало да слезе от сцената. Същото би трябвало да е и в Народното събрание ". Това сподели в изявление за БНР Стефка Младенова – музикален възпитател и диригент. 22 години тя е управлявала хор " Лира " към езиковата гимназия в Хасково. В него е дирижирала доста известни персони, сред които и трима известни политици – Делян Добрев, Атанас Атанасов (бивш министър на културата) и Асен Василев.

" Те са от разнообразни партии, само че това няма никакво значение в тези времена, тъй като доста постоянно те пееха един до друг, както са пели Асен и Делян Добрев. Не съм считала, че ще тръгнат да се занимават с политика, само че постоянно съм считала, че те ще се стараят да се показват където и да е по най-хубавия метод. Бяха съзнателни, старателни, виновни ".

Асен Василев се е интересувал повече от класика. Прекрасно се справяше с църковно-славянска музика, показа учителката му. Делян Добрев е пял всичко дружно с хора.

На Стефка Младенова по никакъв начин не й харесват яростните диспути сред тях, само че не ги вижда и не съумява да им го каже. Според нея с по-добронамерен звук нещата се вземат решение по-добре.

В гимназията ни учеха по какъв начин да станем дейни жители, по какъв начин да имаме вяра, че можем да реализираме нещата, по какъв начин да се борим, по какъв начин да работим в екип, спомня си Асен Василев. " Освен солидната подготовка, чисто академична, получихме и подготовка за живота ".

Според него " доста хора пеят подправено, тъй като мислят единствено за себе си ". Насила стават положителните неща в България, вместо да се стремим към тях и да стават елементарно, счита Асен Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР