Ако утре, петък 20 май, когато Гърция трябва да плати

...
Ако утре, петък 20 май, когато Гърция трябва да плати
Коментари Харесай

Еленко Божков: Ако в петък и Гърция откаже плащане с рубли, оставаме без газ

Ако на следващия ден, петък 20 май, когато Гърция би трябвало да заплати на Русия идващите количества природен газ, откаже да го направи в рубли, тогава и те и ние оставаме без газ. Това твърди енергийният специалист Еленко Божков за Дир.Бг.

" Доставките на съветски природен газ по газопровода от Турция въобще не са намалели. Въпреки че беше оповестено прекъсване на доставките за България и до през днешния ден по тази тръба всекидневно се подават 35 милиона куб.м. газ, от който избрани количества получават Гърция, Македония, Сърбия, Словакия, Унгария и Румъния ", сподели Божков.

" Ако газа за България беше спрян, тогава разликата сред това, което влиза от Турция и това, което минава през газопреносната мрежа у нас и излиза от страната би трябвало да е нула. Оказва се у нас всекидневно остават 6 милиона куб.м. газ, каквато е нормалната консумация на страната. Руският газ, който продължаваме да употребяваме, се заплаща от Гърция, тъй като единствено на нея можем да го върнем посредством доставките на природен газ от Азербайджан и двата танкера полутечен газ от Съединени американски щати ", добави енергийният специалист.

" Според него антиинфлационната мярка на държавното управление, съгласно която от 1-ви юли ще бъде понижен на 9 на 100 Данък добавена стойност за топлоподаване и природен газ за битови потребности, няма да се усети от потребителите в месечните им сметки поради покачването на цената на газа ", разяснява той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР