Ако цял ден сте в движение и работата ви няма

...
Ако цял ден сте в движение и работата ви няма
Коментари Харесай

Кога е най-полезно да вечеряме?

Ако през целия ден сте в придвижване и работата ви няма край, вeроятно похапвате каквото и да е в промеждутъците. А вечер е обикновено да си наваксате, тъй като организмът си го желае.

С празен корем не се заспива елементарно, по тази причина не се придържайте към правилото „ Не вечеряш – отслабваш “, поучават от Darik News.

Най-подходящото време за вечеря е 19-20 часа, само че единствено в случай че заспите преди 23 часа. В противоположен случай в идващите часове ще огладнеете доста, изключително в случай че сте хапнали дребна порция.

Спазването на препоръките на експертите за ранна и дребна вечеря е най-полезно. Леката вечеря разрешава приема на хранителни субстанции и понижава апетита, без да преяждаме.

Хапвайте малко, тъй като когато тялото ви е неподвижен, няма потребност от силата, която дава храната. Ако тя не е изразходвана, ще се трансформира в мазнини.

Перфектната вечеря включва протеин от някакво месо (пиле, риба или нетлъсто свинско и телешко) и сезонни зеленчуци.

Ако имате проблеми с килограмите, може да се ограничите единствено до салата за вечеря.

Тези, които си лягат късно и не могат да заспят, в случай че не хапнат нещо, най-добре да заложат на извара, мляко или яйца.

 вечеря Istock

Алкохолът е една от главните аргументи да прекаляваме с храната на вечеря. Това е по този начин, тъй като положителното пиво върви с положително мезе, а постоянно след няколко напитки сме по-склонни да прекалим обичаните си храни.

Разбира се, чаша бира или вино са неизменима част от удоволствието от вкусната вечеря и не трябва да се лишаваме от тях.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР