Ако трябваше да залагам (за приемане на еврото), бих казал

...
Ако трябваше да залагам (за приемане на еврото), бих казал
Коментари Харесай

Водещата партия в Чехия обещава да намали данъците

" Ако трябваше да залагам (за приемане на еврото), бих споделил " не ".
Иржи Руснок, шеф на централната банкаЧешката социалдемократическа партия, най-големият сътрудник в съдружното държавно управление на страната, само че със спадаща известност, ще се опита да притегли гласоподаватели преди изборите през октомври, като предлага понижаване на налозите за работещите и стягане на контрола върху огромните компании, заяви Reuters.

Партията показа предизборната си стратегия дни откакто министър председателят Бохуслав Соботка разгласи решението си да се отдръпна от лидерския пост на най-старата чешка партия в опит да обърне наклонността на спад в поддръжката за социалдемократите.

В програмата си партията дава обещание да понижи налозите на работещите, да усили отпуската им до пет седмици, да увеличи минималната заплата до най-малко 16 000 крони (610 евро) месечно до 2022 година и други придобивки.
Освен това социалдемократите повтарят обещанието си от предходните избори да вкарат напредничав налог върху активите на огромните банки и да се борят с укриването на налози от огромните конгломерати.

Макар държавното управление да регистрира напредък на стопанската система, който му оказа помощ да реализира първия уравновесен бюджет от две десетилетия, социалдемократите изостават в изследванията на публичното мнение след главния си съперник и съдружен сътрудник партия " Действие на недоволните жители 2011 " (АNO).
Всички последни анкети сочат, че АNO води пред социалдемократите.

АNO бе основана и е ръководена от милиардера и някогашен министър на финансите Андрей Бабиш, който притегли гласоподаватели с мениджърския метод на ръководство и с имиджа си на политически новобранец, отбелязва Reuters.

Сегашното трипартийно държавно управление на Чехия е на власт от началото на 2014 година. В състава му влизат социалдемократите на Соботка, партията на Бабиш и християндемократите. То, наподобява, е на път да стане първото от 15 години държавно управление на централноевропейска страна, което ще изкара до дъно мандата си. Чехия евентуално няма да одобри единната европейска валута в идващото десетилетие, тъй като ѝ липсва политическата воля да направи нужните промени, разгласи преди дни гуверньорът на централната банка на страната Иржи Руснок.
" Ако трябваше да... залагам, бих споделил " не ", разгласи Руснок на конференция, запитан за присъединението на страната към еврозоната в границите на 10 години. " Не виждам задоволително мощ и задоволително политическа воля ", сподели той, представен от чешката новинарска организация CTK и Reuters.

Откакто Чехия влезе в Европейски Съюз през 2004 година, редица държавни управления отхвърлят да посочат по кое време страната може да премине към еврото. Подкрепата за европейската валута е слаба измежду чешките политици, изключително след финансовата рецесия в края на предишното десетилетие и проблеми като гръцкия дълг.

През май министър председателят Бохуслав Соботка разгласи, че идващото държавно управление би трябвало да води диалози със синдикатите и работодателите за изискванията за приемане на еврото и да дефинира дата за въвеждането му. Според него обаче последното няма да се случи преди края на идващия мандат на Народното събрание през 2021 година
Бабиш е казвал, че еврото няма да " донесе нищо положително " на Чехия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР