Ако трябва с едно изречение да определим представяния за разглеждане

...
Ако трябва с едно изречение да определим представяния за разглеждане
Коментари Харесай

Връщане към нормалността

Ако би трябвало с едно изречение да определим представяния за разглеждане бюджет, можем да кажем, че с него се прави първата стъпка към привеждане в нормалност на осигурителната система. Много проблеми бяха основани и доста проблеми оставени нерешени през миналите години. Кризите, които страната изживява сега, както всички ние знаем, са вследствие на дългогодишната дясна политика на ръководството. Това важи в цялостна мощ и за обществената, здравната и енергийната рецесия. Затова Българска социалистическа партия вижда смяната в усилване ролята на страната и мощни обществени политики.

Много провокации към момента стоят пред нас и стряскат със своите мащаби, само че е време да мислим с грижа за хората на България. Повече обществена политика, повече обществени ограничения - тази позиция Българска социалистическа партия защитаваше при договарянията за сформиране на това държавно управление и ги отрази в подписаното съдружно съглашение. Там в огромен % са залегнали препоръчаните от Българска социалистическа партия обществени ограничения.

Сега следва те да намерят реализация в държавния бюджет за 2022 година

Най-големият камшик за хората през днешния ден е възходящата беднотия и неравенствата. Като депутат от Българска социалистическа партия се усещам призвана в сложното време да застана на страната на всеки пенсионер, на всяка майка, на всеки незает, бизнесмен, на всеки човек, чийто живот се е преобърнал вследствие на дългогодишните рецесии от ръководството на страната. Затова съществена наша грижа са слабите, уязвимите и бедните пластове.

Настоящият бюджет е един от най-социалните, одобрявани до момента. Социалните разноски са увеличени с над 30% по отношение на 2021 година и са над 20 милиарда лв..

От 1 април 2022 година се усилват:

- минималната работна заплата - от 650 на 710 лева;

- минималният дневен размер на компенсацията за безработица - от 12 на 18 лева;

- размерът на компенсацията за развъждане на дете до двегодишна възраст - от 650 на 710 лева;

- с над 20% месечните помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително образование;

- помощта за фамилии с едно дете - от 40 на 50 лева, за фамилии с две деца - от 90 на 110 лева, за фамилии с три деца - от 135 на 165 лева, и за фамилии с четири деца - от 145 на 175 лева

В бюджета са планувани 50,1 млн. лв. в допълнение за погашение на целеви помощи за отопление. Още 223,5 млн. лева са планувани по механизма " Лична помощ ".

Всичко, изброено дотук, е вследствие на една поредна и предвидима политика на Българска социалистическа партия. Особено тази в помощ на младите фамилии е ориентирана към решение на един от най-големите проблеми на страната - демографският. Длъжни сме да надигнем страната на крайници. Да предприемем ограничения, които оптимално бързо ще изведат страната ни от рецесията и хората - от бедността. Сега е моментът за обществени политики, които да подкрепим, с цел да преминем като народ на качествено ново равнище. Сега е моментът да покажем по какъв начин тъкмо и какъв брой мислим за хората.

Ние от Коалиция " Българска социалистическа партия за България " подкрепихме този законопроект, тъй като в същността си той е израз на смислена и целенасочена лява политика. Подкрепяйки законопроекта, можем да създадем първата крачка към връщането на нормалността във всеки български дом. Обратното би означавало да се нанесе непоправима вреда, която хората няма да ни простят. Нашата задача е с всяко свое решение да връщаме последователно доверието на хората към институциите и страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР