Ако трябва да се втурнеш към летището в 6:00, за

...
Ако трябва да се втурнеш към летището в 6:00, за
Коментари Харесай

Защо не трябва да спите в самолет

Ако би трябвало да се втурнеш към летището в 6:00, с цел да хванеш ранния утринен полет, е обикновено, когато най-сетне да се настаниш на мястото си да заспиш.
Спането по време на политане и кацане обаче не е най-хубавото за вашето здраве, съгласно MedlinePlus. Това може да сътвори редица здравословни проблеми, в това число трайно увреждане на ушите.
 Кaквo cтaвa c тялoтo, aкo cпим пo 8 чaca вcякa вeчeр? Кaквo cтaвa c тялoтo, aкo cпим пo 8 чaca вcякa вeчeр?
Oт гoдини e дoкaзaнo, чe 8-чacoвият cън вcякa вeчeр e нeoбхoдим нa тялoтo, зa дa бъдe здрaвo пo рeдицa нaчини. Прoучвaния пoкaзвaт, чe...
Причината за това е, че налягането на въздуха вътре в самолета се трансформира бързо по време на политане и кацане. Както английският фармацевт Анджела Чалмерс обясни  „ Бързата смяна на височината въздейства на налягането на въздуха в ухото. Това води до вакуум в евстахиевите тръби, което кара ушите да се усещат блокирани и да се усеща като че ли са заглъхнали. "
Много е значимо да работите върху разпределяне, отваряне и изчистване на вашите евстахиеви тръби на този стадий от полета. Ако спите, не можете да извършите нищо за понижаване или равнене на налягането на въздуха в ушите. Ушите ви остават запушени и евентуално се сблъсквате със здравословни проблеми като световъртеж, ушни инфекции, увреждане на тъпанчето и в най-лошия случай - кървене от носа и загуба на слуха.
Най-често срещаните препоръки за справяне тези проблеми включват постоянно прозяване и преглъщане (пиене на вода, смучене на твърди бонбони и дъвка ще ви помогне да генерирате слюнка). Можете също да опитате да издухате носа си, до момента в който го притискате затворен, с цел да намалите натрупването на налягане.
Може да е изкушаващо да се унесете в сън по време на демонстрацията за сигурност преди полета, тъй че включете слушалките си и пуснете страхотна музика, до момента в който самолетът ви се втурва по пистата. След като сте във въздуха, облегнете се обратно, затворете очи и заспивайте - най-малко до момента в който самолетът ви стартира да каца. В този миг не е целесъобразно.
 Безсъние измежду нощ - ето по какъв начин да заспите бързо Безсъние измежду нощ - ето по какъв начин да заспите бързо
Внезапното среднощно пробуждане може да сполети всеки от нас и аргументите за това най-често са стрес, изтощеност и даже преяждане. Тялото...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР