Ако трябва да постави оценка на кого е настоящата година,

...
Ако трябва да постави оценка на кого е настоящата година,
Коментари Харесай

Цацаров обяви 2018-та за годината на спецпрокуратурата

Ако би трябвало да сложи оценка на кого е актуалната година, то би трябвало да бъде годината на профилираната прокуратура, съобщи основният прокурор Сотир Цацаро.

От цялата си интензивност прокуратурата печели другари и врагове, регистрира той и добави, че задоволително е работил в съда, с цел да знае какво е мерило за успеваемост в правосъдната система.

Ефективността на акциите е едно от най-важните, само че е значимо и по какъв начин ще завършат досъдебните производства. Целта е да се стигне до атестата на работата на държавното обвиняване, изясни Цацаров.

На въпрос кои са критиците и кои са съидейниците на прокуратурата, той означи, че критиците на прокуратурата не се менят като лица и разбиране, менят се единствено времето и техните тези.

Цацаров напомни, че за държавното обвиняване се е говорило като за бездействаща прокуратура, само че в този момент, когато тя набира мощ и скорост и стартира да преследва фигури, за които в предишното не е могло да се намерения, е почнала да се издига нова теза.

Главният прокурор се похвали, че за прокуратурата е почнало да се приказва по тази причина, че е пусната в деяние " една репресивна машина на профилираната прокуратурата и КПКОНПИ ". " Това, което се случва в този момент, не е комфортно за тях. За критиците е комфортна една бездействаща прокуратура ", отсече основният прокурор.

От всички приказки за тирания и гнет на профилирани институции, не могат да се тормозят естествените български жители. Те не са придобили вестник на 30 години, не са придобили приватизирани предприятия и не са станали моралния вектор на обществото, който да дефинира кой бизнес е добър и кой неприятен, проучва основният прокурор.

Маските няма да оказват помощ за качеството на следствията, безапелационен е Цацаров и добави, че би трябвало да се употребява това, което е дал законът.

Цацаров изясни, че общият език с шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов е единствено по отговорности. Главният прокурор не вижда нищо градивно с изключение на офанзивите и рецензията против прокуратурата от страна на ръководителя на Върховен касационен съд.

Цацаров не е чул от Панов градивна концепция за развиването на правосъдната система. Ако чуе обаче положителни думи за развиването на правосъдната система, то мнението му може да се промени.

Относно ветото на президента Румен Радев за измененията в Закона за промени в Наказателния кодекс, основният прокурор е на мнение, че ветото може да се употребява, с цел да се направи наредбата работеща. Тя би трябвало да преследва престъпността, а не да нарушава правата на българските жители, прикани той.

Цацаров регистрира, че българските затвори са в ужасни битови условия, само че те не са такива единствено за някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Той не се съмнява в обективността на обвиняването им.

" Ако би трябвало да бъдем справедливи, не би трябвало да бъдем лицемери ", прикани основният прокурор.

На въпрос кой се чака да бъде новият основен прокурор, Цацаров отговори сбито, че е рано е да се търси отговор. Според него обаче идващият основен прокурор ще бъде този, който получи повече от 17 гласа от Висшия правосъден съвет и декрет от президента.

" Никой основен прокурор не би трябвало да си мисли, че може да е индивидът, който да дефинира и уточни кой ще влезе след него ", прикани основният прокурор. Той желае да бъде човек, който да може да устои на борбите и да резервира на независимостта прокуратурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР