Ако трябва да определим резултатите от евроизборите, ГЕРБ в контекста,

...
Ако трябва да определим резултатите от евроизборите, ГЕРБ в контекста,
Коментари Харесай

Анализатори: Борисов ще продължи разчистването в ГЕРБ, в БСП битките няма да секнат

Ако би трябвало да определим резултатите от евроизборите, ГЕРБ в подтекста, който зададоха Българска социалистическа партия, означи чист нокдаун. Разбира се, в подтекста на демократичната интерпретация на изборния развой, тъй като биткаджийството на Българска социалистическа партия се разминава много от действителната природа на демокрацията, това е втори късмет. Фактически всички победили, всички партии, които имаха триумф на тези избори, получиха действително втори късмет. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " политологът Румяна Коларова.

Според нея преди изборите в един миг се е бил основал един тип паритет сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че левицата в никакъв случай не е имала действителна преднина. Според Коларова, Корнелия Нинова няма никакво желание да подава оставка и явно ще търси да втвърди позицията си в партията, което значи, че вътре в партията връзките мощно ще се изострят.

Поне по поръчката, която даде Бойко Борисов в изборния ден, ще има продължение на разчистването на партията и той го даде обещание изрично. Що се отнася до Българска социалистическа партия, виждаме, че ще продължат вътре борбите освен за водачеството, само че и позиционното опълчване на двете лобита - около Сергей Станишев и към Корнелия Нинова. Тоест там не е решен казуса с вътрешнопартийните противодействия - не е решен казуса с вътрешнопартийната народна власт и Нинова даде също поръчка, че ще дефинира нови правила за избор на водач, които обаче доста повтарят това, което се случи в десницата преди много години. Това сподели от своя страна политологът Георги Киряков. На Корнелия Нинова казусът не е това, което сподели през вчерашния ден на конференция след изборите, а това което сподели и което споделяше преди вота. Не можеш три дни преди изборния ден да приказваш за отговорността при загуба - това значи, че тя още тогава е знаела, че ще загуби, разяснява политологът. Българска социалистическа партия претендираха още от началото, че са предизвестените спечелили, тъй като имаха към този момент някаква преднина, дадена от социолозите и че водят борба за България на живот и гибел - а се оказа, че не е по този начин. Оказа се, че Корнелия Нинова от самото начало е считала, че ще загуби, добави Киряков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР