Ако трябва да определим най-подправки подправки, то джинджифилът, куркумата и

...
Ако трябва да определим най-подправки подправки, то джинджифилът, куркумата и
Коментари Харесай

Канела в кафето стимулира паметта

Ако би трябвало да определим най-подправки подправки, то джинджифилът, куркумата и канелата несъмнено са на първите три места.

Известно е, че канелата оказва помощ в битката ни с непотребните килограми, само че изследванията демонстрират и други изгоди за здравето. Според проучванията, единствено една чаена лъжичка от ароматната фалшификация се равнява на силата на антиоксидантите на половин чаша боровинки. Освен това канелата подтиква паметта и сърцето.

Но дано разгледаме по какъв метод ще се отрази канелата, в случай че я прибавяме в утринното си кафе или в закуската:

1. Тя е мощен антиоксидант

Освен че има повече антиоксиданти от няколко боровинки, скорошно проучване демонстрира, че канелата има антиоксиданти даже от чесъна и ригана. В реалност, тя толкоз добре се оправя с попречване на окисляването, че умерено може да се употребява като способ за консервиране на храни.

2. Страхотно противовъзпалително средство
Редовно ли усещате болежка в мускулите след по-усилени тренировки? Опитайте да добавите малко канела към протеиновия си шейк. Проучване измежду 60 дами на възраст сред 13 и 25 години демонстрира, че канелата потвърдено понижава мускулната болежка. Канела също по този начин има способността да понижи възпалението в централната нервна система, което ни води до…

3. Стимулира мозъка

 Канела в кафето подтиква паметта
Екстракт от канела наименуван CEppt доста понижава броя на отрови в нервните кафези и усъвършенства когнитивните функционалности, даже понижава признаците, както и предстоящ риск от заболяването Алцхаймер. Канелата също по този начин противодейства на признаците на заболяването Паркинсон, което се дължи частично на веществото натриев бензоат. Тази уханна фалшификация подтиква и паметта, тъй че при подготовка за изпити е добре да я добавяте към кафето и храната си.

4. Поддържа сърцето в положително здраве
Ако преди малко сте обядвали калоричен бургер и се притеснявате за нарасналото равнище на триглицеридите и мазнините в кръвта, то с помощта на канелата ще ги намалите с към 30%.

5. Понижава кръвната захар
Доза канела потвърдено понижава равнищата на кръвната захар и холестерола при консумация на към 120 мг дневно. Една чаена лъжичка е равна на 5000 мг, тъй че бъдете сигурни, че ще получите дневната си доза единствено с кафето. Ароматната фалшификация оказва помощ и за поддържането на по-ниски равнища на глюкозата в кръвта, което я прави като ужасно средство против диабет.

6. Има противораково деяние
Канелената киселина, която се съдържа в маслото от канела, подкрепя намаляването на растежа на тумора, както и убива раковите кафези, което допуска, че е сполучливо средство против рака.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР