Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си

...
Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си
Коментари Харесай

Адвокат: КПКОНПИ не само не разкри нищо, но и замаскира Апартаментгейт

Ако би трябвало да извършите инспекция, само че напълно изначално сте си сложили за цел да не откриете каквито и да е било нередности, какъвто и да е скандал, каквито и да е проблеми, освен това - ами и да си измисляте обстоятелства и условия, с цел да прикриете, с цел да окажете отбрана на тези, които проверявате (като при Цецка Цачева)... за подобен орган приказваме. Орган, който освен, че не желае да открие безусловно нищо, само че си и измисля обстоятелства и условия, с цел да замаскира цялата обстановка още по-добре. Това е, което доближава до жителите, 10 или 11 проблема, всичко е наред, единственото, което " може би " не е наред е при Лозан Панов, само че то се препраща към Инспектората при Висшия правосъден съвет (ВСС). Това сподели в студиото на ФАКТИ адв. Емил Георгиев по отношение на резултатите от инспекцията на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) по абсурда " Апартаментгейт ".

" Хората, практиците, юристите - считам, че никой не е сюрпризиран от резултатите. От политическите реакции стана ясно, че също няма сюрпризирани. Гражданите, допускам, че ще го одобряват с една доста сериозна доза жлъч. Това единствено ще затвърди у тях чувството, че властта си основава безусловно беззъби и контролируеми органи, тъй че те в никакъв случай да не могат да управляват властта. Ще изтъквам премиера: " Всичко е пунта мара " и Бойко Борисов в миналото, в случай че е бил прав за нещо, то е това. Засилва се жлъчта към политиците и от избори на избори виждаме, че демонстрация на тяхното отношение е, да не вървят да гласоподават ", сподели Георгиев.

" В КПКОНПИ, съставът, който решавал, просто един от тях е трябвало да " натисне " доста съществено в посока да не се вършат повърхностни инспекции, тези инспекции да излязат от медийните информации. Да не забравяме, че тази институция изиска и получи доста съществени пълномощия да проверява. Дали от недрата на КПНКОНПИ, дали от недрата на правораздаването, на нас ни трябват хора като Джовани Фалконе от Италия (италиански прокурор, прочут герой против мафията в Сицилия - бел. ред.), Паоло Борселино (италиански следовател и арбитър, също прочут със своята битка с мафията - бел. ред.), някой, който да взриви системата от вътрешната страна, който ясно да покаже, че по този начин повече не може. Тук-таме има някакви опити това да се случва, само че тези хора доста бързо биват смачквани, отстранявани или маргинализирани, въвличани в кавги ", счита адв. Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР