“Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше

...
“Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Изказването на президента е вероломно нападение срещу кабинета

“Ако би трябвало да употребявам военни термини, изявлението на президента беше вероломно нахлуване против държавното управление ”, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Думите му бяха част от острите искри, прехвърчали задочно сред “Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ”, в които Борисов и президентът Румен Радев си насочиха обвинявания в политически “грехове ”.

В сряда вечерта в предаването “Питай премиера ” по Би Ти Ви Бойко Борисов не нападна непосредствено президента, само че направи съществени забележки за синхрона сред двете институции и уточни началника на президентския кабинет Иво Христов, като главен провинен за напрежението сред тях . “В президентството има един човек, който написа речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – малкия екран на Пеевски ”, съобщи Борисов, като добави, че приказва за началника на политическия кабинет на президента Иво Христов. Дори го назова “сив кардинал ”. Самият Христов изясни в персоналния, си профил, че в действителност е работил в Би Би Ти, само че тогава тя е имала различен притежател. Дори добави, че пиарката на министър-председателя Севдалина Арнаудова е работила в същата телевизия.

Президентът Румен Радев на другия ден отговори на обвиняванията на Борисов . “Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски считам за груба операция ”, съобщи през вчерашния ден в Българска телеграфна агенция Румен Радев. “Ако някой смесва моята администрация с господин Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с него? Продължава ли да разпределя общесвени поръчки в полза на господин Пеевски? ”, запита Радев.

“Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента – в случай че има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то незабавно да сезира прокуратурата. Аз декларирам, че такива няма. ”, отвърна от своя страна Борисов. Според премиера той с нищо не бил обидил Радев или президентската институция.

ПОЗИЦИЯ
Делян Пеевски: Премиер и президент да вземат решение проблемите
си като генерали, а не да се упражняват върху името ми


Считам, че не е съществено министър председател и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме употребяват в опит за разрешаване на съществуващите сред тях, или сред техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, изключително с сходна неприемлива за институциите, които съставляват, реторика. Това се показва в позиция на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, публикувана до медиите, по отношение на изказванията на президент и министър председател.

“Не познавам началника на кабинета на президента Радев – Иво Христов, като същият в никакъв случай не е работил за мен. Не одобрявам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по метода, употребен от президента Румен Радев, защото нямам и в никакъв случай не съм имал бизнес-интереси или други обвързаности с премиера ”, споделя Делян Пеевски. “Каквито и проблеми министър председателят и президентът да имат между тях, персонални или институционални, да ги вземат решение отсега нататък като огромни момчета, генерали, без да намесват един народен представител от опозицията, тъй като аз нямам никакво отношение към техните разногласия за самолети, танкове, търгове или всякакви комисии ”, показва още Пеевски. И в умозаключение прибавя: ”С тези си дейности и забъркването на името ми в техните търкания, министър председателят и президентът се слагат само в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове към него, чиито подмолни бизнес интерес аз разкривам през моите медии ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР