Ако трябва да избира друг спорт, Григор Димитров би станал

...
Ако трябва да избира друг спорт, Григор Димитров би станал
Коментари Харесай

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Ако би трябвало да избира различен спорт, Григор Димитров би станал бегач на дълги дистанции. Третата ракета в международния тенис направи признанието, отговарйки на нетрадиционни въпроси на почитателите. „ А защото пребивавам в Монте Карло, бих желал да науча и френски език “, продължи с откровенията българинът.

И добави, че елементарно се въодушевява от супергероя Батман.
Утре Димитров излиза против австралиецът Ник Кирьос в осминафинален конфликт на откритото състезание на Австралия. Двубоят е от 10 часа на най-големия корт „ Род Лейвър сцена “. Асът ни ще гони реванш за загубата в полуфиналите на шампионата в Бризбейн преди две седмици. Това бе първо проваляне на Димитров този сезон. А другояче хасковлията има преимущество с 2:1 победи против представителя на домакините.

„ Никога не знаеш какво ще се случи против Кирьос, би трябвало да съм оптимално съсредоточен “, разгласи Димитров.
Въпреки че изостава в борбите посред им, Ник не е отписал днешния мач. А с цел да се раздаде на макс даже се отхвърли да продължи на двойки със сънародника си Мат Рийд.

Легендата Андре Агаси обаче изрази песимизъм, че решението ще помогне на Кирьос да осъществя капацитета си. И го посъветва да си откри треньор. „ Да се справяш самичък и да нямаш достъп до неща, които са опитвани е непредизвикана неточност – счита Агаси. – Но да си без треньор е по-добре, в сравнение с да си с неверния треньор. “

А неговият ученик Новак Джокович изигра най-хубавия си мач в Мелбърн, откакто отстрани испанеца Виньолас с 6:2, 6:3, 6:3 и стигна осминафиналите. Сърбинът загатна за тогавашните благоприятни условия, като сервира на висота, бе акуратен на корта и завърши за 2,23 ч. В идващия кръг Джокера среща корейската сензация Хьон Чун, пречупил №4 в света Александър Зверев (Германия) с 3:2 сета.

Същевременно Роджър Федерер продължава да е безапелационен при отбраната на купата си, като още веднъж не даде сет на противник. Рекордьорът по титли от Големия шлем отнесе Ришар Гаске (Франция) с 6:2, 7:5, 6:4 за 121 минути. В идващия кръг Маестрото среща унгарецът Марон Фучович, отстранил 13-ия подложен Сам Куери (САЩ).

Световният №1 Рафаел Надал обаче не спести рецензии към огромния си противник Федерер, който изиска мачовете му да са единствено във вечер, по студ. „ Тези тенисисти са сложени в по-добри условия – безапелационен е испанецът. – Винаги има един, който играе единствено тогава. Има телевизионно лъчение, продават се билети, а някои получават повече. “

Халеп оцеля и изравни връх в Мелбърн

Лидерката в международния тенис Симона Халеп оцеля в епична борба с американката Лорън Дейвис, като дуелът бе 3 часа и 44 минути – 4:6, 6:4, 15:13. Само третият сет продължи 135 минути под парещото австралийско слънце. Румънката избави три мачболап при 10:11. Малко по-късно американката счупи нокът на палеца, само че все пак продължи.
В целия мач бяха направени 48 гейма, с което бе подравнен върхът по изиграни геймове. Толкова бяха реализирани сред Чанда Рубин (САЩ) и испанката Аранча Санчес Викарио през 1996 година

„ Почти съм мъртва – призна Халеп. – Усещането ми е, че мускулите ми са си отишли. – Никога не съм играла толкоз дълъг трети сет. Но съм доста щастлива, че демонстрирах добър тенис. “
Благородно

Чехкиня подарява по $100 за ас

Чехкинята Каролина Плишкова ще подари по 100 $ за всеки ас на шампионата в Мелбърн, а парите ще отидат в помощ на деца с онкологични болести. Миналата година някогашната №1 в света направи най-вече точки от сервис в женския тенис – 452. Тя е с огромни упоритости за купата в този момент. На осминафиналите Плишкова среща сънародничката си Барбора Стрицова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР